Google felkarolta a Word Lens alkalmazást és ingyenessé tette

2014. május 25.
1.4881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Ronalddo profilja, adatai
Ronalddo
A Google megvásárolta a Word Lens alkalmazást, mellyel hihetetlen módon valós időben tudunk szöveget fordítani a telefonunk kamerájával.

Ezt most ingyen letölthetjük!


A történet nem mai, egészen 2010-ig nyúlik vissza, mikor is a Quest Visual debütált a Word Lens nevű alkalmazással. Alig hihető módon, de képes volt több nyelvre valós időben fordítani. Ez igen praktikus a külföldre utazóknak, mivel csak a táblák elé kell tartaniuk a telefont, és máris láthatják a fordított táblát élő képként.



Jelenleg csak angolról tudunk oda-vissza fordítani az alábbi nyelvekre / nyelvekről: portugál, német, orosz, olasz, francia és spanyol.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=h2OfQdYrHRs?rel=0&w=560&h=315]

Az egyik legszebb tulajdonsága, hogy nem igényel internetkapcsolatot, így igazán tökéletes társ egy külföldi kiruccanás alatt. A lefordított kameraképet meg tudjuk állítani, így szavanként kattintgatva finomíthatjuk a fordítást a szótárral, mivel minden fordító algoritmus lehet pontatlan, sőt az is, itt ráadásul még a képpel is meg kell bírkózni.

[gallery ids="10176,10175,10188"]

Talán nem nehéz kitalálni, miért is van szüksége egy ilyen fejlesztésre a Google-nek. Egy részről így minden tartalom kereshető az interneten, amin szöveg bukkan fel. Más részről ott a Google Glass projekt, amiben a Word Lens igazán tökéletes lehet a Google Translate szótáraival.

Quest Visual is joining Google!

A Quest Visual honlapján csak egy bejelentés látható, miszerint csatlakoztak a csapathoz és gőzerővel folytatják munkájukat és várhatóan hamarosan jelenetkeznek is.

Az alkalmazás maga ingyenes az áruházakban, a szótárakért kellett fizetni alkalmazáson belül, melyek most ingyen elérhetőek. Mivel semmi jel nem utal arra, hogy mindez az akció átmeneti vagy sem, mindenki siessen és vigye, amit csak lát. Ahogyan azt eddig is láthattuk, szerény véleményem szerint ez ingyenes marad és hamarosan sok-sok nyelvvel fog jelentkezni.

Letöltés:








Nektek mi a véleményetek? Láttok benne potenciált? Használtátok már éles helyzetben, ahol jól jött? Hol tudnátok kihasználni igazán?
nincs még hozzászólás