A sörre a legtöbben eddig úgy tekintettek, mint egy kellemes frissítőre, amely a nagy melegben oltja a szomjunkat, egy-egy baráti összejövetelen pedig képes kellemesen - vagy éppen kellemetlenül - illuminált állapotba hozni minket.
A Colorado Egyetem kutatói azonban nemrégiben felfedezték a sör egy egészen újfajta felhasználási módját, révén rájöttek arra, hogy ez az alkoholos ital, egészen pontosan a gyártásakor keletkező mellékterméke egy olyan gombatípus páratlanul kiváló szaporítóhelye, amelyek a lítium-ion akkumulátorok elektródáiban megtalálható anódok készítésére használható fel.
Az egyetem szakértői már kidolgozták a teljes tervet és benyújtották a szükséges szabadalmat is ahhoz, hogy a sörgyárak által előállított elképesztő mennyiségű melléktermék - egy hordó sör esetében ez nagyjából hét hordónyi szennyvizet jelent -, a jövőben az akkumulátorgyártásnak termeljen hasznot.
Az eljárással ugyanis nem csak sokkal olcsóbban és hatékonyabban lehetne akkumulátorokat készíteni - ami a szerkezetek végső árcéduláján is megmutatkozna -, hanem mindezen túl még a sörgyártáskor keletkező tetemes szennyvizet is könnyedén meg lehetne tisztítani vele, ezáltal mindenki csak nyerhet.
Persze sörbe azért még ne áztassuk akkumulátorainkat, ez a módszer ugyanis egyelőre nem működőképes!