Gartner: a vártnál gyorsabban csökken az okostelefonok ára

2014. július 02.
4191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Idén az előrejelzettnél kisebb forgalmat bonyolítanak mobil számítástechnikai készülékkel, az eladásukból befolyó összeg csökken, aminek egyértelmű oka, hogy esik ezen eszközök ára.

Az okostelefonok és táblagépek árérzékeny célközönségnek szánt tömegcikké váltak - véli a Gartner informatikai piackutató vállalat.

A vártnál gyorsabb ütemben csökken az okostelefonok, notebook és tablet számítógépek ára. A Gartner informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint az idén világszerte 685 milliárd dollár (503 milliárd euró) forgalmat bonyolítanak le a mobil számítástechnikai készülékekkel, szemben a cég által még januárban jelzett 697 milliárd dollárral.Richard Gordon, a Gartner alelnöke a 12 milliárd dolláros különbséget egyértelműen a készülékárak csökkenésére vezette vissza a német dpa hírügynökségnek adott interjúban."Gyorsabban változik az átlagár, mint arra számítottunk" - fogalmazott. Már pusztán az a tény is lenyomja az árakat, hogy az olcsó okostelefonok és notebook készülékek is rendelkeznek szinte minden funkcióval, amivel a drágábbak. Az okostelefonok és táblagépek árérzékeny célközönségnek szánt tömegcikké váltak - tette hozzá.

 
nincs még hozzászólás