Frissült a BeLin Linux

2015. május 17.
1.1561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Beszélő Linux 4.0 kiadás alapját képező Ubuntu Linux 14.04-es verziója számos hibajavításon ment át megjelenése óta.

A frissítések jelentős része automatikusan, vagy a felhasználó által szabályozott módon letölthető volt az internetkapcsolattal rendelkezők számára.

[agadsense]

A világhálóra nem kapcsolódó, esetleg csak mobil internet hozzáféréssel rendelkezők nem, vagy csak nehézkesen férhettek hozzá a jelentős számú frissítőcsomaghoz. Ezen felhasználóink és minden új érdeklődő számára tettük elérhetővé az akadálymentes Beszélő Linux 4.01-es frissített kiadását.
Fontos különbség a 4.0 kiadás lemezképeihez képest, hogy az Ubuntu fejlesztői két lényeges összetevő frissítését nem tették automatikusan elérhetővé, hanem a tavaly áprilisban megjelent hosszú távú kiadás második javítócsomagjában adták közre.


Ezek:
- a Linux ?motorját? jelentő kernel frissítése a 3.16-os verzióra,
- a hardver és a grafikus szoftveres környezet együttműködését kezelő X kiszolgáló fejlettebb változata.
Természetesen a frissített BeLin kiadás új lemezképei tartalmazzák az Ubuntu alaprendszerhez kiadott összes egyéb javítást is.
A frissített BeLin 4.01-es kiadás ezeken a változtatásokon kívül számos egyéb újdonságot tartalmaz. A következő változtatásokhoz a BeLin 4.0 kiadást használók már automatikusan hozzájutottak a frissítések telepítésével:

Továbbfejlesztett Információs Központ funkció, új információforrások
Az Információs Központ egy kiválasztott forrás esetén támogatja a különböző alkategóriák közötti választási lehetőséget, ha egy információforrással kapcsolatos funkció több kategóriát is támogat. Az alkategória kiválasztása egy különálló párbeszédpanel lehetséges a fő funkció kiválasztása után. Hasznos ez a lehetőség abban az esetben, ha egy hírportállal kapcsolatos funkció több alkategóriát is támogat.

Az elérhető információforrások száma is bővült, egy sor új funkció került megvalósításra.
Frissült a Liblouis összetevő a 2.6.2-es verzióra
A BeLin 4.01 kiadás a Liblouis összetevő legfrissebb, 2.6.2-es verzióját tartalmazza. A magyar irodalmi Braille táblához sok új Braille kivételt adtak hozzá, tovább javítva ezzel a Braille megjelenítés pontosságát.

Új alapértelmezetten telepített alkalmazások
A BeLin 4.01-es kiadástól az alaptelepítés része lett a látássérült felhasználók körében is népszerű Audacity hangszerkesztő és az OCRFeeder karakterfelismerő alkalmazás. A frissített telepítőkészletek letölthetők az alapítvány honlapjának letöltés oldaláról,vagy a belin.hu honlapról.
A BeLin 4.01 kiadás 32 bites változatának letöltése
A BeLin 4.01 kiadás 64 bites változatának letöltése

Segítséget a rendszerhez az alábbi linken talál.
nincs még hozzászólás