Frissítette oktatási szektorba szánt eszközeit az Acer

2023. január 31.
50.0281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Acer a mai napon jelentette be, hogy megérkezett a gyártó kifejezetten az oktatási szektorba szánt dedikált laptopjainak új generációja, amelyben a TravelMate, a Spin és a ChromeBook eszközök is friss variánsokkal jelentkeznek.

Az Acer for Education TravelMate verziói kifejezetten strapabíró eszközök, amelyek a mindennapi igénybevételen túl az iskolai élet mindennapos viszontagságainak is könnyedén ellenállnak, valamint különös figyelmet fordítottak a mérnökök a szem kímélésére is.

Az Acer TravelMate B5 14 akár Intel Core i3 N-sorozatú processzorral érkeznek, a 14 hüvelykes HD kijelző mellett Full HD-vel is kaphatók, a webkamera szerepét egy HD egység tölti be. Üzemidőben akár 7,5 órán át is számíthatunk a laptopra, csatlakozási lehetőségként két USB 3.2 Gen 1 Type A és egy USB 3.2 Gen 1 Type C port található rajta, de nem maradt ki a Wi-Fi 6E és 2x2 MU-MIMO funkció sem.

Az Acer TravelMate B3 sorozat két új iskolai laptoppal bővült, az Acer TravelMate B3 11 és Acer TravelMate Spin B3 11 már akár 9 és fél, valamint 11 órás akkumulátoridőt is képes biztosítani, processzorként kár Intel N200 is kerülhet a gépekbe. A mérnökök úgy tervezték az eszközöket, hogy minimalizálják a külső behatások okozta károkat - katonai minősítésű MIL-STD 810H megfelelősség, emellett pedig 1,4 - 1,5 kilogramm súlyúak.

Acer TravelMate B3 Spin 11

Acer TravelMate B3 Spin 11


Az Acer TravelMate Spin B3 11 opcionális 11,6 hüvelykes FHD érintőképernyőt is kaphat, amit antimikrobiális Corning Gorilla Glass üvege véd. Az opciós listán szerepel még a dokkolható Wacom AES érintőceruza is. Ezen a modellen egy 5 MP-es hátoldali kamera is helyet kapott.

A Chromebook felhozatalba négy eszköz érkezett, ezek közül kiemelendő az Acer Chromebook Vero 712, amely akár 12. generációs Intel Core processzorral és 12 hüvelykes, 3:2 arányú HD+ IPS kijelzővel rendelkezik, szintén megfelel a MIL-STD 810H szabványnak, ezáltal elég tartós laptop. Az újrahasznosított anyagokkal, fenntartható csomagolással és energiatakarékos kialakítással rendelkező Acer Chromebook Vero 712 a környezettudatos Vero termékcsalád része, amely tükrözi a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

Emellett három egyéb Chromebook modelljét frissítette az Acer, így itt az új Chromebook Spin 511 és Chromebook Spin 512, amelyek átalakítható 11,6 és 12 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek modell, valamint a hagyományos kialakítású, szintén 11,6 hüvelykes kijelzőt használó Chromebook 511 is.

Acer Chromebook Vero 712

Acer Chromebook Vero 712


Az újdonságokat Intel N100 és N200 processzor hajtja és opcionálisan beépített 4G LTE csatlakozási lehetőséggel is rendelkeznek, kialakításuknál pedig szintén a környezettudatosság vezérelte a gyártót. Az átalakítható modellek 360 fokos zsanérokkal rendelkeznek, az érintőkijelzőket pedig antimikrobiális Corning Gorilla Glass védi.

A Chromebook Spin 511 kompakt kialakítású, 11,6 hüvelykes, 16:9 formátumos HD IPS kijelzővel rendelkezik, míg az Acer Chromebook Spin 512 12 hüvelykes 3:2 képarányú HD+ IPS kijelzőt kapott, mindkettőhöz opcionálisan USI Stylus is rendelhető, akkumulátor időben pedig 12 órát határozott meg az Acer. A Chromebook 511 11,6 hüvelykes HD LED-háttérvilágítású, IPS psnel érintőképernyős és érintés nélküli változatban is elérhető.

A Chromebookok eMMC tárolási lehetőséggel és akár 8 GB RAM-mal is kaphatók lesznek és két teljes funkcionalitású USB 3.2 Type-C porttal rendelkeznek, a Chromebook 511, a Chromebook Spin 511 és Chromebook Spin 512 pedig MicroSD kártyaolvasót is tartalmaz.

Acer Chromebook Spin 512

Acer Chromebook Spin 512


4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Igen komoly lineupot pattintottak külön a szegmensre. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Korrekt felhozatal. Kíváncsi lennék, még mindig olyan erős-e az Apple ebben a szegmensben ott a messzi földön mint anak idején.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 14 napja

Chromebook mikor jön már hozzánk is? szomorú smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 4 hónapja és 14 napja

Azért egy magyar suliban rommá szednék így is pillanatok alatt, katonai ütésállóság ide vagy oda. röhögő smiley

válasz erre