Frissített ISO képfájlokkal jelentkezik a BlackArch Linux

2020. december 02.
38.4802
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A Linux disztribúciók világában több olyan rendszer is van, amelyek kifejezetten az etikus hackerek számára lettek kialakítva, a legismertebb ezek közül a Kali Linux (korábbi nevén BackTrack), de most az Arch Linux alapokra építkező BlackArch jelentkezett egy új kiadással.

Az Arch Linux alapnak köszönhetően a BlackArch egy rolling-release disztribúció, azaz folyamatosan érkeznek rá a frissítések, így lényegében nem beszélhetünk kiadásokról ebben az esetben. A BlackArch fejlesztői ennek megfelelően frissítették a letölthető ISO képfájlokat és OVA virtuális gép fájlokat.

Aki korábban telepítette a rendszert és folyamatosan frissítette, azok számára nem fontos ez a kiadás, viszont aki csak Live rendszerként használja vagy újonnan próbálja ki, azok számára lehet lényeges a frissített ISO.

A BlackArch így most már a legfrissebb 5.9.11-es Linux kernelt használja (ami részben nem igaz, ugyanis az ISO-t elsején adták ki és a kernel 5.9.12-es verziója másodikán jelent meg), frissítettek minden beépített komponenst, illetve 100 új eszköz érhető el a fegyvertárban, amellyel immáron összesen több mint 2600 program áll az etikus hackerek és biztonsági szakértők rendelkezésére.
1 hozzászólás

Mordorer

3 éve, 11 hónapja és 9 napja

Ez egy jó cucc a nem etikusoknak is...

válasz erre