Frissített iPad Pro, megérkezett az AirTag - íme minden, amit az Apple tegnap bejelentett!

2021. április 21.
21.0721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Lezajlott az Apple nagy tavaszi eventje, melynek keretein belül ismételten számos új bejelentéssel készült a cupertinoi vállalat, az alábbiakban pedig szépen kilistázva láthattok minden fontosabb pontot, amiről szó esett az eseményen.

Első sorban bejelentettek egy új színvariánst az iPhone 12 lineuphoz, a lilát. Igen, tulajdonképpen itt ki is merül a változások sora, mindössze egy újabb dizájnról van szó, amely április 30-ától lesz elérhető a viszonteladóknál.

Az Apple Card immáron lehetővé teszi, hogy a partnerek és a házastársak megoszthassák és összevonhassák hitelkereteiket egy számlára. Az Apple Card Family lehetővé teszi a 13 évesnél idősebb gyermekek számára, hogy megosszák az Apple kártyát a családdal, és a szülőknek ellenőrzést adhat a korlátok felett.

Frissített iPad Pro, megérkezett az AirTag - íme minden, amit az Apple tegnap bejelentett! - 2. kép

Az Apple Podcasts is kapott egy frissítést, egy új felülettel, amely megkönnyíti a podcastek megkeresését és megosztását. Megkezdődnek a podcast-előfizetések is, amelyek lehetővé teszik a Podcast-felhasználók számára, hogy előfizessenek kedvenc műsoraikra - ez májusban indul, 170 országban.

Végre hivatalosan megerősítették az Apple AirTag-et, amit lényegében bármihez hozzácsatolhatunk, ezt követően pedig a Find My App-pal megtalálhatjuk az elveszett tárgyainkat. Az egy darabos csomag 12,990 forintot kóstál, azonban ha négyes pakkban ruházunk be rá, akkor 43,990 forintot kell kiperkálnunk. Április 23-ától előrendelhető, majd április 30-án kezdődnek meg a kiszállítások.

Nézd nagyban ezt a videót!




A sorban a következő bejelentés egy új 4K-s Apple TV, amiben a cég saját erőműve, az A12 Bionic chip ketyeg. A frissített Apple TV HDR-tartalmat fog tudni lejátszani, valamint van egy érdekes kis funkció, miszerint az iPhone kamerája átvizsgálja a tévé színegyensúlyát, majd ezeket az adatokat átadja az új Apple TV-nek.

Javított képminőséget és színeket látunk anélkül, hogy saját magunknak kellene beállítania a tévét. Sőt, az Apple TV távirányítója is teljesen új kialakítást kapott. A 32 GB-os tárhellyel felvértezett változat 71,990 forintba kerül, a 64 GB-os pedig 79,990 forintba, és a május második felében szállítják ki a vásárlókhoz.

Frissített iPad Pro, megérkezett az AirTag - íme minden, amit az Apple tegnap bejelentett! - 3. kép

Minden idők legnagyobb újradizájnolásán esett át az iMac is: egyrészt hét új színben csaphatunk le a hardverre, másrészt pedig immáron az M1 processzorral pörög a rendszer. Az új iMac 24 colos, 4,5k-s retina kijelzővel érkezik. Belsőleg is megváltozott az elrendezés, hogy csökkentsék a ventilátorok méretét és halkabbá tegyék őket.

A FaceTime kamera mostantól 1080p-ben rögzít, illetve a hátlapon több port található, amelyek lehetővé teszik a kiegészítők csatlakoztatását. Mégis az iMac legjelentősebb változása az a mágneses tápcsatlakozó, amely hubot használ Ethernet kapcsolat biztosításához.



Az Apple bejelentette az új, Touch ID azonosítójú Magic Keyboardot is, így most először lesz Touch ID Mac gépen, ha a MacBookokat nem számoljuk. Április 30-ától él az előrendelés, május második felében jelenik meg, árazásban pedig van 539,990 forintos, 619,990 forintos és 699,990 forintos változat - az eltérés a tárhelyben és a portok számában van főként.

Végül, de nem utolsó sorban, bemutatkozott az új iPad Pro is. M1 processzorral állítják csatasorba a frissített modelleket, így a 12,9 colos és a 11 colos változatok is megújulnak. Az új procinak hála 50%-os gyorsulást ígér az Apple az új hardvereknél, grafikai teljesítményben pedig 40%-os fejlődésre számíthatunk. Az USB-C port Thunderbolt 4 támogatással jön továbbá.



Az iPad Pro kamerái szintén frissítést kaptak az AR alkalmazások LiDar szkennerének fejlesztéseivel és az M1 processzornak köszönhetően. Az elülső kamera rendelkezik egy új, ultra széles kamerával, amelyet az Apple "Center Stage"-nek nevez. Videohívás közben a kamera nagyítja és kicsinyíti a témát, és végigköveti a felhasználót a szobában.

Az Apple egy Mini LED kijelzővel is frissítette az iPad Pro kijelzőjét, ami a Liquid Retina XDR névre hallgat. Az új képernyő 1000 nit fényerővel, 1600 nits csúcsfényességgel és 1 000 000:1 színkontrasztaránnyal rendelkezik. A 11 colos változat 324,990 forinttól indul, a 12,9 hüvelykes pedig 449,990 forinttól. Április 30-ától rendelhető elő, a premier pedig május második felében várható!

7 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 2 hónapja és 7 napja

Nagyon jó az új távirányító!

válasz erre

Levi87

3 éve, 2 hónapja és 7 napja

Vérzik a szívem, kell az új iPad Pro, de nagyon durca ára van annak ami nekem kéne. szomorú smiley

válasz erre

Fikarc

3 éve, 2 hónapja és 7 napja

iMac nagyon dög! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 2 hónapja és 7 napja

Komoly felhozatal. Imacek nagyon jól néznek ki.

válasz erre

inkognito

3 éve, 2 hónapja és 7 napja

Van amire elcsábulnék. Airtag nálam is a listán van.

válasz erre

Porthos

3 éve, 2 hónapja és 8 napja

Az Airtag rohadt jó! meglepett smiley Tévénél viszon csak az új chip miatt ennyivel többet kérni... meglepett smiley

válasz erre

techiii

3 éve, 2 hónapja és 8 napja

Airtag nagyon jó. Tuti fogok venni. Na meg az új iMac. Eszméletlen.

válasz erre