Friss kernel támogatást kaphat az OUYA konzol

2020. október 05.
2.8031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Az OUYA Androidos konzolt 2012-ben még nagy reményekkel várták az emberek, főleg a hatalmas sikerű KickStarter kampány után, de óriási bukás lett belőle a végén és 2015-ben a Razer vásárolta fel a szoftveres részleget, ám a tavalyi évben végleg leállították a támogatását.
 

Mivel a hardver alapját az NVIDIA Tegra 3 adja, amelyik hobbi fejlesztők körében nem terjedt el túlságosan, így a Linux kernel fejlesztők sem öltek bele túl sokat, hogy megfelelően támogassák az eszközt.

A hardver többi eleme sem igazán érdekes így 2020-ban, hiszen egy Quad-Core Cortex-A9 található benne, 1GB RAM társaságában és 8-16GB belső tárhellyel.

Egy független fejlesztő a napokban több kódot is beküldött a Linux kernelbe, melynek köszönhetően ha beolvasztásra kerül a kód, akkor az újabb kernelekkel új életet lehet lehelni az OUYA konzolokba.

Korábban, amíg még aktívabb támogatása volt a hardvernek, Ubuntu és Debian rendszert is lehetett telepíteni rá, de ezen kiadások azóta már régiek és elavultak. A Peter Geis által küldött kódoknak köszönhetően a különböző Linux disztribúciók fejlesztői újra kiadhatnak olyan verziókat, amelyek elfutnak az OUYA konzolon.
4 hozzászólás

Levi87

2 éve, 1 hónapja és 24 napja

Minek...?

válasz erre

TEchie

2 éve, 1 hónapja és 24 napja

Bírom amikor így életben tartanak dolgokat rajongók.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja és 24 napja

Bár értelme nem sok, de jópofa hogy foglalkozik egyáltalán valaki vele...

válasz erre

Porthos

2 éve, 1 hónapja és 24 napja

Minek neki... Halott ügy.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink