Egy friss felmérés szerint a fiatalok csaknem hétszer kevesebbet tévéznek, mint a 65 év felettiek

2022. augusztus 18.
20.9181
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Egyesült Királyság kommunikációs szolgáltatásokat szabályozó szerve, az Ofcom legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a mai fiatalok már egyre kevesebbet néznek klasszikus tévécsatornákat, az idősek azonban továbbra is több órát nézik naponta a tévét.
 

A 16 és 24 év közöttiek naponta mindössze 53 percet töltenek tévézéssel, ami az elmúlt 10 évben kétharmadával csökkent. Mindeközben a 65 év felettiek átlagosan napi 6 órát nézik a televíziót. A jelentést készítő szervezet szerint minden eddiginél szélesebb a generációs szakadék a nézési szokások között, hiszen ez a tendencia már évek óta megfigyelhető.

A fiatalok inkább streaming platformokon nézik a filmeket, sorozatokat, valamint online videómegosztó portálokat használnak, emiatt a klasszikus tévézés már alig jön szóba. A felmérésből az is kiderült, hogy csökkent azoknak a háztartásoknak a száma, ahol legalább egy streaming szolgáltatásra előfizettek, mindez a növekvő megélhetési költségeknek tudható be.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát ez egyáltalán nem meglepő.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ezért haldokol a klasszik tévé.

válasz erre

zender

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Mit nevezünk tévézésnek. Ha a lineáris tévéműsorról beszélünk akkor el is hiszem de ott még 65 évesnek sem kell lenni ehhez a tendenciához.

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem meglepő. A fiatalok már nem akarnak tévézni.

válasz erre