Franciaországban betiltották a rövid távú belföldi repülést a károsanyag-kibocsátás visszaszorítása érdekében

2023. május 24.
21.1001
Advertisement
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha valaki a jövőben Párizsból el szeretne jutni Lyonba, akkor már nem ülhet repülőre, leggyorsabban vonattal juthat el úti céljához, ugyanis a parlament betiltották azokat a belföldi repülőjáratokat, amelyek kiválthatók egy 2,5 órás vonatúttal, a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

Mivel a nemzetek a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítására törekszenek, az elektromos közlekedés egyre nagyobb lendületet kap. Az intézkedést még két éve szavazta meg a parlament, most pedig életbe is léptetik, ennek értelmében megszűnik a légi közlekedés Párizs és Nantes, Lyon, valamint Bordeaux között.

A légi közlekedés a globális szén-dioxid-kibocsátás 2,4 százalékáért felelős. Eredetileg a négy órás vonatúttal kiváltható járatokat tiltották volna be, ám a légitársaságok nyomására ezen változtattak. Az UFC-Que Choisir francia fogyasztóvédelmi csoport továbbra is szeretné, ha a négyórás limitet állítanák vissza, hiszen ezzel még többet lehetne tenni a környezetért.

Mindeközben a törvényhozók már azon gondolkoznak, hogyan tudják a magánrepülőgépeket is korlátozni, hiszen ezekből még több van és egy nemrégiben megjelent Greenpeace tanulmány szerint a gazdagok 5 km-t is képesek repülőgépükkel megtenni.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 napja

Nagyon merész lépés. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 1 napja

Majd váltanak elektromos drónokra. A gazdagoknak ez pont nem okoz problémát, mindenki más megszopta.

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 napja

Aaaaaz igggeeeen! meglepett smiley

válasz erre