Fizess az elementary OS-ért!

2015. február 16.
1.3011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Furcsa dolgok láttak napvilágot a "szerelmesek" napja előtt.

Bár mi kockák nem igazán tartjuk nyilván ezeket az "ünnepeket", de mégis tán így jobban behatárolják az eseményéket.

A tisztán látás miatt:

Még az Androgeek születése előtt, jómagam is részt vettem a Luna fejlesztésében. Segítettem a bugok javításában, hogy együtt, közösen létrehozzunk egy olyan operációs rendszert, ami szerintünk még nincs.

Az operációs rendszer nagy sikert aratott, hiszen több mint 2 millió letöltést számlálnak a neve mellett. A Linux fejlesztésben az a jó, hogy csinálhatod hobbiként, álnéven, amikor időd engedi. Itt senkit nem érdekel a neved, származásod, bőrszíned, anyagi háttered, kizárólag a tudásod.

A Freya fejlesztésében már Androgeek-el mögöttem vettem részt, (persze ekkor még Isis néven futott a projekt) de az oldalt és annak tagjait kihagytam a projektből 2 okból. 1. Mást használnak - 2. Mást használnak 

Próbálunk támogatni mindent ami jó és mindenkit akik erre felkérnek minket. Ahogy azt tettük a múlt évben, hogy rengeteg magyar alkalmazásnak segítettünk nagyobb közönséget elérni, akik mára szép eredményeket tudnak felmutatni.

Fizessetek csalók:

Az Elementary honlapján meg jelent információk szerint alias Cassidy James (aki amúgy nem rég kapott egy jól fizető állást a System76-nál. Gratulálunk!) felvette a kesztyűt és igen nagyképű, lenéző hangnemben tájékoztatta a pórnépet (minket), hogy igenis fizessen mindenki a szoftverért, ha használni akarja. Na igen James, igazad van és a Linux felhasználók szeretik is támogatni az adott projektet, ha van miből. De ezzel nincs is baj, hiszen itt mások belefektetett idejét próbáljuk meg honorálni. Szóval James, egy fizetős szoftverért olyan háttérszolgáltatásokat kell adnod, ami a Freyában és a Lunában sem található meg. Egy Supportot terveznek ami majd segít nekünk, az amúgy egyszerű rendszerben. Nem hiszem, hogy ez elegendő lesz ahhoz, hogy rávegyék a felhasználókat a fizetésre, sőt. De nem is ezzel van baj, mert jómagam például simán kiadok 10 dollárt egy rendszerért amin dolgozok. Hanem azzal, ahogy felléptek. Arrogáns stílus amiből a laikusnak az jön le, hogy igen nagy bajok vannak, ha ilyen lépéseket tesznek pénzszerzés céljából. Netán egy új autó? Azóta a bejegyzésből kivettek kulcsmondatokat mindenfajta jelzés és utalás nélkül, megpróbálják eltitkolni a dolgot, hogy igen szarul léptek fel.

Ezzel a lépéssel nálam az egész csapat és a rendszer is elvesztette a varázsát. A mai napon töröltem mindent ami ide kötött. Az összes beküldött bug javításomat is beleértve. Mert, ha én csaló vagyok mert adtam pénzt egy csapatnak, aminek sokat segítettem, akkor Ők meg parasztok mert ingyen elfogadták a munkáim. Nekem a Linux több mint egy szoftver. Szeretek rajta dolgozni, szeretek rá fejleszteni, szeretek segíteni azoknak akik nyitnak "valami más felé". Erről kell szólnia. Lehet kérni az adakozást egy projektre ami rendben is van, de azt úriember módjára kell tenni s nem kell kényszeríteni a felhasználót. Nekem mindig az volt a legnagyobb öröm, hogy ha letöltötték, nem az, hogy adományoztak. (Ja én sem Bentley-vel járok).
We want users to understand that they?re pretty much cheating the system when they choose not to pay for software. We didn?t exclude a $0 button to deceive you; we believe our software really is worth something.

Azt akarjuk, hogy a felhasználók megértsék, hogy átvágják a rendszert, amikor a nem fizetést választják. Nem azért hagytuk el a $0-áros gombot, hogy becsapjunk titeket, hanem azért mert azt gondoljuk, hogy a szoftverünk ér valamennyit.
További vélemények egy kollégától, angol nyelven:

https://www.youtube.com/watch?v=1u6cZifg15w#t=473
nincs még hozzászólás