FitBit Charge HR Teszt

2015. augusztus 03.
1.2561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Egy aktivitásmérő karperec akkor jó, ha könnyen felcsatolható, észrevétlenül viselhető és a kapcsolódó mobil vagy asztali eszközzel egyszerűen összekapcsolható.

A FitBit Charcge ezt ígéri és most lehetőségünk adódott utánajárni az Apcom Hungary Kft jóvoltából, akik rendelkezésünkre bocsájtották az eszközöket.A Charge HR ugyancsak keskeny, vízlepergető, antiallergén műanyag kivitelt kapott vékony és alacsony felbontású kijelzősávval, ami ezúttal fehér fénnyel villan fel, és az idő, a napi megtett lépések, a kilométerek, az elégetett kalóriák és a megmászott emeletek mellett a pillanatnyi pulzusszámot is kijelzi, azt ugyanis a Charge HR állandóan méri, és 4-5 napig így is simán bírja egy töltéssel.A készülék mindössze egy gombot kapott, méghozzá az eszköz bal oldalán, amivel a fenti információk között lehet léptetni, illetve hosszan lenyomva a stopperórát lehet elindítani. A Charge HR szíja annyiban különbözik a sima változatétól,  hogy hagyományos óraszíj módjára lehet felcsatolni, ami jóval kényelmesebb feladat, mint a csatrészt erős lenyomással bepattintani. Az eszközben az alvás is kényelmes és nem okoz gondot. Nem nyomja a csúklót s nem tépi ki az ember kezéből a szőrt.A Charge HR-t a gyártó webes, Windows Phone-os, iOS-es vagy androidos szoftverével együtt kell használni, ami regisztrációt és alapvető adataink megadását igényli. Utána a bluetoothos párosítás következik, ami pillanatok kérdése (asztali géphez USB-s modul is jár), és máris megkezdődhet a használat és a statisztikák elemzése.A legfontosabb eltérés a pulzusszámmérő, ami a készülék hátulján kapott helyet, és dupla zöld ledes villanójával állandóan pislákol. A töltőkábelt is itt kell csatlakoztatni egyébként. A könnyen átlátható alkalmazás nem meglepő módon pulzusszám menüponttal bővült, és a Charge-hoz hasonlóan nem csak az aktuális, élőben követhető értékek tekinthetők meg, hanem számszerűsítve és grafikonokon az elmúlt nap és hosszabb időszakok statisztikái is. A pulzusszám követése pedig nagyon jól jön sport közben és nyugalmi állapotban is.

A Fitbit Charge HR 39 ezer forintba került, 8 ezer forinttal többe, mint a sima Charge, pulzusszám mérő nélkül. Mivel mind a két eszközt kényelmes használni, jó szoftveres támogatást kapott, összedolgozik a többi FitBit eszközzel és több napig bírja az akkumulátoruk, a választás azon múlhat, hogy a felhasználónak fontos-e a HR extra szolgáltatása.
nincs még hozzászólás