FitBit Charge HR Teszt

2015. augusztus 03.
1.2421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Egy aktivitásmérő karperec akkor jó, ha könnyen felcsatolható, észrevétlenül viselhető és a kapcsolódó mobil vagy asztali eszközzel egyszerűen összekapcsolható.

A FitBit Charcge ezt ígéri és most lehetőségünk adódott utánajárni az Apcom Hungary Kft jóvoltából, akik rendelkezésünkre bocsájtották az eszközöket.



A Charge HR ugyancsak keskeny, vízlepergető, antiallergén műanyag kivitelt kapott vékony és alacsony felbontású kijelzősávval, ami ezúttal fehér fénnyel villan fel, és az idő, a napi megtett lépések, a kilométerek, az elégetett kalóriák és a megmászott emeletek mellett a pillanatnyi pulzusszámot is kijelzi, azt ugyanis a Charge HR állandóan méri, és 4-5 napig így is simán bírja egy töltéssel.



A készülék mindössze egy gombot kapott, méghozzá az eszköz bal oldalán, amivel a fenti információk között lehet léptetni, illetve hosszan lenyomva a stopperórát lehet elindítani. A Charge HR szíja annyiban különbözik a sima változatétól,  hogy hagyományos óraszíj módjára lehet felcsatolni, ami jóval kényelmesebb feladat, mint a csatrészt erős lenyomással bepattintani. Az eszközben az alvás is kényelmes és nem okoz gondot. Nem nyomja a csúklót s nem tépi ki az ember kezéből a szőrt.



A Charge HR-t a gyártó webes, Windows Phone-os, iOS-es vagy androidos szoftverével együtt kell használni, ami regisztrációt és alapvető adataink megadását igényli. Utána a bluetoothos párosítás következik, ami pillanatok kérdése (asztali géphez USB-s modul is jár), és máris megkezdődhet a használat és a statisztikák elemzése.



A legfontosabb eltérés a pulzusszámmérő, ami a készülék hátulján kapott helyet, és dupla zöld ledes villanójával állandóan pislákol. A töltőkábelt is itt kell csatlakoztatni egyébként. A könnyen átlátható alkalmazás nem meglepő módon pulzusszám menüponttal bővült, és a Charge-hoz hasonlóan nem csak az aktuális, élőben követhető értékek tekinthetők meg, hanem számszerűsítve és grafikonokon az elmúlt nap és hosszabb időszakok statisztikái is. A pulzusszám követése pedig nagyon jól jön sport közben és nyugalmi állapotban is.

A Fitbit Charge HR 39 ezer forintba került, 8 ezer forinttal többe, mint a sima Charge, pulzusszám mérő nélkül. Mivel mind a két eszközt kényelmes használni, jó szoftveres támogatást kapott, összedolgozik a többi FitBit eszközzel és több napig bírja az akkumulátoruk, a választás azon múlhat, hogy a felhasználónak fontos-e a HR extra szolgáltatása.
nincs még hozzászólás