Finnországban elkezdték bevonni a Xiaomi telefonokat

2023. szeptember 24.
13.9581
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az ország három nagy mobilszolgáltatója a közelmúltban úgy döntött, hogy elkezdi kivonni a forgalomból a kínai techvállalat okostelefonjait, ugyanis nem értenek egyet a Xiaomi háborús hozzáállásával, mivel nem vonultak ki az orosz piacról és továbbra is értékesítik ott is készülékeiket.

Az év elején Ukrajna már "nemzetközi háborús szponzornak" nevezte ki a Xiaomit, de sem az EU, sem a finn kormány nem vezetett be szankciókat a vállalattal szemben. A Telia, DNA és Elisa nevű finn operátorok egy időre felfüggesztik a Xiaomi okostelefonok árusításait - írja a helyi Suomimobiili. A meglévő készleteiket még kiárusítják, de újabb tételeket nem terveznek egyelőre rendelni, amíg nem változik a kínai vállalat hozzáállása.

Amikor kirobbant az orosz-ukrán háború rengeteg nagyvállalat vonult ki az orosz piacról, mint például a Microsoft, a Mc'Donalds vagy éppen a Coca-Cola, de a kínaiak maradtak. A Finnországban található két másik szolgáltató egyelőre nem tervez semmilyen szankciót bevezetni, továbbra is értékesítenek kínai telefonokat.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Elég szigorú lépés. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát mondjuk ennyi erővel elég sokan mehetnek a süllyesztőbe... DJI pl.

válasz erre

Mordorer

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez van, ha csak a pénz érdekel valakit. Előbb utóbb megunják.

válasz erre