Felrobbant a SpaceX Starship űrhajója a legújabb tesztrepülés során

2023. április 20.
27.2491
Advertisement
csirkee profilja, adatai
csirkee
Április 17-én tervezte Elon Musk űrvállalata a világ legnagyobb űrhajójának tesztrepülését, ám akkor probléma merült fel a nyomáskiegyenlítő rendszerben, így kénytelenek voltak elhalasztani, ám a mai tesztrepülés sem lett sikeres, ugyanis bár az indítás jól ment, a befejezés már sajnos nem.

A Starship a világ legerősebb és legnagyobb űrrakétája, mellyel a Holdra és a Marsra is terveznek a jövőben űrutazásokat, ám addig még rengeteg teszten kell átesnie. A mai teszten sikerült az indítóállomásról elindítani a 120 méter magas rakétát, ám nem sokkal ezután a Starship felrobbant, ennek ellenére pozitívan könyvelték el a történteket.



Indítást követően a két fokozat nem tudott szétválni, a rakéta forogni kezdett, majd felrobbant. Elon Musk természetesen az irányító központból élőben nézte az eseményeket, és a robbanást követően kissé csalódott volt, de a Twitteren már pozitívabban nyilatkozott. Szerinte sikeres volt és ebből is tanultak. A következő tesztre néhány hónapot biztosan várnunk kell majd.

fel a nyomáskiegyenlítő rendszerben, így kénytelenek voltak elhalasztani, ám a mai tesztrepülés sem lett sikeres, ugyanis bár az indítás jól ment, a befejezés már sajnos nem.'>
5 hozzászólás

Csernobog

1 éve, 6 napja

- nem magától, megsemmisítették mivel már nem tudták kontrollálni a mozgást (már lefelé zuhant)
- már a szétválás elött is forgott, 6 hajtómű nem müködött megfelelően (konkrétan sehogy), ezért csoda, hogy egyáltalán felemelkedett.
- mivel a booster még soha nem repült, a starship protókból is vagy 3 felrobbant, igy az hogy eddig elment már külön csoda, és baromi sok értékes info a következő indításokhoz.

válasz erre

Levi87

1 éve, 6 napja

Érdekes, mert azért lőttek már fel igen sokat. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 7 napja

Hát végülis csak teszt, pont ez a lényege.

válasz erre

inkognito

1 éve, 7 napja

Pont ezért van teszt, de így is siker volt nekik.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 7 napja

Legalább repült valamennyit, az is valami. röhögő smiley

válasz erre