Felmondta szerződését az Apple Jony Ive korábbi tervezési igazgatóval

2022. július 13.
30.8751
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb tech hírek szerint a cupertinói vállalat felmondta tanácsadói szerződését Jony Ive egykori tervezési igazgatóval, aki még 2019-ben hagyta ott a vállalat, hogy független tervezőcéget alapítson, ami évekig dolgozott az Apple-nek, mint külsős vállalat.
 

A hír a The New York Times osztotta meg elsőként, miszerint az Apple felmondta szerződését a LoveFrom nevű tervezőcéggel. 2019-ben egy hosszútávú szerződést írt alá Jony Ive és Tim Cook, most újították volna meg ezt az együttműködést, ami végül nem jött létre, inkább elválnak útjaik. A 100 millió dolláros szerződést állítólag azért mondta fel a két fél, mert az Apple már kevesebbet akart fizetni, Ive pedig azt nehezményezte, hogy az almás cég megkötötte a kezét, nem vállalhatott olyan ügyfeleket, akik versenytársai voltak az iPhone gyártójának.

Ive egyébként 1992-ben csatlakozott a céghez, ahol olyan ikonikus hardvereken dolgozott, mint például az iMac és az iPod fehér fülhallgatója. Anno még az iOS 7 szoftveren is dolgozott, miután kirúgták Scott Forstallt. A LoveFrom cég jelenleg olyan vállalatokkal dolgozik együtt, mint az Airbnb és a Ferrari.
5 hozzászólás

betyár

3 hete és 5 napja

Kiváncsi leszek rá h ezután mi lesz az Apple dizájnnal.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hete és 6 napja

Hát ezzel bizony egy korszak is ét lezárul... A mostani Apple dizájn az ő víziója.

válasz erre

TEchie

3 hete és 6 napja

Majd lecsap rá a Samsung.

válasz erre

Levi87

3 hete és 6 napja

Aztaaaaaa! Új éra jön.

válasz erre

techiii

3 hete és 6 napja

Komoly szerződésük volt.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink