Az elmúlt években robbanásszerűen váltak népszerűvé a kávékapszulák, hiszen az ember csak bedobja egy erre alkalmas gépbe és másodpercek alatt kész is van a gőzölgő napindító ital. Ám a legtöbb kapszula alumíniumból és műanyagból készül, ami nehezen bomlik le és az újrahasznosításra tett erőfeszítések sem bizonyultak túl ígéretesnek. A CoffeeB vállalat innovációja mindent megváltoztathat, ugyanis a cég létrehozta a komposztálható kávégolyót.
A golyók szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben legfeljebb három hónapig tárolhatók felbontást követően, ám szükség van egy speciális kávégépre is, hogy elkészüljön az ital. Amint a gépbe helyezzük a golyót, az vízzel elkezdi lágyítani, majd a gép átszúrja a burkolatot, és még több vizet fecskendez bele, miközben összenyomja a labdát. 7-12 bar nyomáson lefőzni nekünk a kávét. Az összenyomott golyó ezután alig négy hét alatt lebomlik.