Advertisement

Felejtsd el a kapszulás kávét, jön a kávégolyók korszaka

2022. szeptember 09.
4.5491
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Nestlé 1976-ban szabadalmaztatta az egyszer használatos kávékapszulákat, melyeket 1986 óta gyártanak, ám úgy tűnik hamarosan ezeket elfelejthetjük ugyanis érkezik egy új, innovatív és környezetbarát kávégolyó, ami komposztálható.

Az elmúlt években robbanásszerűen váltak népszerűvé a kávékapszulák, hiszen az ember csak bedobja egy erre alkalmas gépbe és másodpercek alatt kész is van a gőzölgő napindító ital. Ám a legtöbb kapszula alumíniumból és műanyagból készül, ami nehezen bomlik le és az újrahasznosításra tett erőfeszítések sem bizonyultak túl ígéretesnek. A CoffeeB vállalat innovációja mindent megváltoztathat, ugyanis a cég létrehozta a komposztálható kávégolyót.

A golyók szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben legfeljebb három hónapig tárolhatók felbontást követően, ám szükség van egy speciális kávégépre is, hogy elkészüljön az ital. Amint a gépbe helyezzük a golyót, az vízzel elkezdi lágyítani, majd a gép átszúrja a burkolatot, és még több vizet fecskendez bele, miközben összenyomja a labdát. 7-12 bar nyomáson lefőzni nekünk a kávét. Az összenyomott golyó ezután alig négy hét alatt lebomlik.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

betyár

5 hónapja, 5 napja

Ez nagyon király.

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 5 napja

Kapszulással már rég leálltam, környezettudatosság meg miegymás. Most darálok minden nap frissen.

válasz erre

zender

5 hónapja, 5 napja

Ideje volt valami értelmesebb megoldás!

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 5 napja

Legalább nem termel annyi káros, környezetpusztító szemetet.

válasz erre