Február 7-én érkezik az Ubuntu 18.04 második javítócsomagja

2019. február 01.
6.2301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical bejelentette, hogy jövő héten, február 7-én válik elérhetővé az előző LTS verziójú Ubuntu Linux második javítócsomagja, amivel egyetemben friss ISO is jön majd.

A Bionic Beaver néven ismert, 2018 áprilisában megjelent Ubuntu 18.04 az utolsó LTS támogatással bíró operációs rendszer a Canonical-tól, amelyet széles körben használnak, hála a 2023-ig tartó támogatottságnak, így egy Windows-osan szólva service pack érkezése mindig nagy hír.

A 18.04.2 LTS az Ubuntu 18.10-ből emel majd át számos friss komponenst, így a Linux Kernel 4.18-at, a Gnome 3.30-at is hivatalosan most láthatjuk itt először, de ezeken kivúl más applikációk naprakész változatai is integrálásra kerültek.

Emellett fontos megjegyezni, hogy szoftveresen 5 év a támogatás, de Mark Shuttleworth ígérete szerint a biztonsági frisítések és bug foltozások 10 évig érkeznek majd a 18.04-es Ubuntu-hoz.
3 hozzászólás

Gabeszt

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nekem a Canon nyomtatóval volt gondja...

válasz erre

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nekem szakadozott a net és a hang is recsegett, pedig öreg a gépem, illene már rendesen támogatni. A többi ubuntu-ra épülő rendszer is produkált hasonlót, még a Linux Mint is, ami máskor jó volt. Nem tudom mi okozza, de mindegy, Manjaro-n egyik sem jelentkezett...

válasz erre

VDemon

5 éve, 7 hónapja és 6 napja

Gyakorlatilag felfrissítik 18.10-re. mosolygó smiley

válasz erre