Evernote Tippek - Titkosítás

2015. március 30.
6.4581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Az Evernote esetében (is) a létrehozott jegyzeteket szinkronizálhatjuk egy központi szerverrel, így van lehetőség -többek között- arra, hogy minden eszközünkön (amiken hozzáférünk az adott fiókhoz) meg tudjuk tekinteni az adott jegyzetet.

Az természetesen nem kérdés, hogy az Evernote nem használja, nem ellenőrzi, a feltöltött adatokat. Azonban sokan használják arra ezt a remek alkalmazást, hogy az igazán bizalmas adatokat is tároljon rajta. Mikor olyan adatok tárolásáról van szó, mint jelszavak/belépési adatok/orvosi adatok stb., akkor szeretne az ember még egy ?plusz védelmet?. Csak mert az ördög nem alszik soha elv alapján, "mi van ha feltörik a fiókomat"?
Van rá lehetősége az Evernote felhasználóknak - de csak a Windows és OSX kliens segítségével -, hogy titkosítsanak szöveget egy jegyzeten belül.
Ennek az a lényege, hogy az Evernote szerverére is titkosítva megy fel adat, így egy esetleges fióklopás esetén sem tudják a titkosított adatokat megnézni. Pontosabban iitt tudtok utánaolvasni a titkosítás metodikájának.
Használat:
Több mint egyszerű használni!

A titkosítandó szöveg kijelölése
Jobb egér gomb és kiválasztani az ?Encrypt Selected Text? (kijelölt szöveg kódolása) lehetőséget
Adni egy (lehetőleg kis- és nagybetű, számokat tartalmazó) jelszót

Készen is vagyunk!

Az viszont nagyon fontos, hogy ha elfelejtjük a jelszót, akkor azt az Evernote sem tudja visszaállítani. Ezért valahová rögzítse mindenkit az adott jelszót (ha esetleg nem bízna a memóriájában), mert ha nincs meg a jelszó, akkor a védett szöveget többet nem látjuk.

Bár nem szükséges, mert tényleg nagyon egyszerű, de itt egy rövid videó arról, hogy hogyan néz ez ki a gyakorlatban:

https://youtu.be/d9ToyhHUh3E
nincs még hozzászólás