Európai Uniós támogatással bővül a Tesla töltőállomás hálózata hazánkban

2023. szeptember 14.
19.2071
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Európai Unió a napokban bejelentette, hogy 352 millió euróval fogja támogatni a zöld közlekedési infrastruktúra fejlesztését a tagországokban, melyből a Tesla lengyel és olasz részlege összesen 148,72 millió eurót fog kapni, amiből hazánkban is újabb Superchargerek fognak épülni.
 

2012-ben kezdte el a Tesla kiépíteni világszerte elektromos autó töltőállomásait, melyek száma a mai napig folyamatosan növekszik, hazánkban jelenleg nyolc Supercharger töltőállomás található, de a jövőben ez változni fog. Az Európai Unió támogatásával új töltőállomásokat fognak létrehozni az unió 22 országában, valamint a régieket is frissíteni fogják.

Hazánkban a Tesla lengyel divíziója fogja végezni a fejlesztéseket, ám pontos részleteket egyelőre nem lehet tudni. A finanszírozás nagy része a Tesla Supercharger V4 frissítésére fordítható, amely 350 kW teljesítményt kínál. Elon Musk vállalata a közelmúltban ünnepelte tízezredik egyedi Supercharger csatlakozóját az EU-ban, jelenleg összesen 875 állomást számlál, a legtöbbet Németországban.
támogatni a zöld közlekedési infrastruktúra fejlesztését a tagországokban, melyből a Tesla lengyel és olasz részlege összesen 148,72 millió eurót fog kapni, amiből hazánkban is újabb Superchargerek fognak épülni.'>
3 hozzászólás

Porthos

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ajjaj, ugye nem a kormányon fog átfolyni a pénz? röhögő smiley

válasz erre

muki

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Majd ha minden kúton lehet tölteni akkor azt mondom fejlődik a dolog.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nagyon lassan halad ez az elektromos autós fantazmagória...

válasz erre