Erősödött a mobilpiacon az Apple és a Samsung, a kínai gyártók visszább estek

2022. április 20.
45.3871
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A Canalys piackutató cég friss statisztikái szerint az idei év első negyedében az okostelefonok piacán egyértelműen kiemelkedett az Apple és a Samsung, ám a tavalyi adatokat nézve a készülékek nemzetközi eladása így is közel 11%-ot esett.

Ebbe a csökkenésbe beleértendő szinte az összes gyártó terméke, az Apple mindazonáltal most növekvő tendenciában van. A gyártó ugyanis piaci részesedést szerzett a kínai gyártóktól, ez pedig a mobilpiacon való megerősödését is előre vetítette a felső kategóriában, ezzel 15%-ról 18%-ra növelte a részesedését.

A legnagyobb részesedést azonban a Samsung tudhatja magáénak, 24%-os részesedéssel (tavaly ugyanebben az időszakban ez 22% volt), fontos azonban megjegyezni, hogy ezt a középkategóriás készülékeivel érte el. A harmadik helyet a Xiaomi birtokolja, a top 5-be még az OPPO (beleértve a OnePlust is) és a Vivo fért fel 10 és 8 százalékos részesedéssel. Mindhárom kínai gyártó részesedést vesztett.

A visszaesés természetesen számos faktor függvénye, melyben az orosz-ukrán háború, az infláció és persze a koronavírus-járvány is helyet kapott. A piackutató cég az utóbbi kapcsán kiemelte, hogy a kínai piacot a lezárások és a félelmek végett több ízben is veszteség érte, amivel könnyedén magyarázható a mobileladások alulteljesítése is.

A megfizethetőbb készülékeket forgalmazó cégek így sok esetben csődközelbe kerültek, hiszen a kilátástalan helyzet okán a középréteg is meghúzta a határait és nem a telefonvásárlás lett az elsődleges.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Huawei totálisan eltűnt.

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem hittem volna hogy a kínaiak akár egyetlen százalékot is veszítenek! Elég kemény.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az a durva hogy az Apple ezt mind a felső kategóriában éri el.

válasz erre

Ronalddo

7 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az mondjuk szép teljesítmény!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink