Érkeznek a 128 TB-os SSD meghajtók

2015. augusztus 13.
6501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A legnagyobb SSD-meghajtók kapacitása gyakorlatilag már napjainkban is eléri a legnagyobb merevlemezek kapacitását, a jövőben azonban előbbiek még tovább fognak majd növekedni - olyan szinten, amit a merevlemezek képtelenek lesznek utolérni.

Legalábbis azt állítja a Toshiba, ami szerint alig három év múlva már 128 terabájt tárolására is képesek lehetnek a legnagyobb SSD-meghajtók.

Bár a merevlemezek kapacitásának növekedése is folytatódik majd, az jelentősen el fog maradni flash-alapú társaiknál. A Toshiba például csak az évtized végére várja a 20-40 terabájtos kapacitás elérését is a pörgő korongokkal üzemelő egységekben, ami nyilvánvalóan akkor akár több nagyságrenddel kisebb lesz, mint amennyi adatot az akkori legnagyobb SSD-meghajtókon lehet majd tárolni.

Így úgy tűnik, hogy a merevlemezek a sebesség után a kapacitást terén is elvesztették a versenyt az SSD-kkel szemben. A jövőben egyedül árukban versenyezhetnek majd szupergyors tárolókkal - amivel kapcsolatban azonban szintén kérdés, hogy meddig lesz erre lehetőség. Az SSD-k gyártása ugyanis szintén egyre olcsóbbá válik - így valamikor a jövő évtizedben elérkezhet az a pont, amikor esetleg már kevesebbért lehet majd ugyanolyan kapacitású SSD-t, mint merevlemezt venni.
nincs még hozzászólás