Érkezik az Opera böngészőbe a Google Gemini AI szoftvere

2024. május 28.
13.9021
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Opera-felhasználók már támaszkodhatnak az OpenAI nagy nyelvi modelljeinek képességeire, és hamarosan a Google által fejlesztett Gemini AI modelljeit használhatják, ugyanis integrálni fogják a böngésző beépített AI-asszisztensébe, az Ariaba.

A Google a Geminit "a valaha épített legerősebb modellnek" nevezte, amikor tavaly hivatalosan bejelentette, azóta természetesen sokat fejlesztettek rajta, ahogy az OpenAI modelljén is. Az Opera felhasználók, pedig hamarosan használhatják az AI-t a böngészőben. A vállalat szerint a Composer AI motorja képes feldolgozni a felhasználó szándékát a kérdőív alapján, majd eldönteni, hogy melyik modellt használja az egyes feladatokhoz.

Az Opera közölte, hogy a Gemini integrációjának köszönhetően böngészője most képes lesz a legfrissebb információkat nyújtani felhasználóinak, nagy teljesítménnyel. Azok a felhasználók, akik rendelkeznek a böngésző Opera One Developer verziójával, ingyenesen kipróbálhatják a Google Imagen 2 modelljére épülő új képgenerálási funkciót is. Ezenkívül a felhasználók meghallgathatják, ahogy Aria felolvassa a válaszokat társalgási hangon a Google szöveg-audió modelljének használatával.
3 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

De minek... röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Használja még valaki? meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Opera. meglepett smiley OMG de rég használtam.

válasz erre