Érkezik a Mercedes Pay+, aminek köszönhetően már ujjlenyomattal is fizethetünk a benzinkutakon

2023. szeptember 27.
11.4571
csirkee profilja, adatai
csirkee
Azok a sofőrök, akik nem szeretnek tankolás után a shopba bemenni és fizetni, számukra lesz igazi megoldás a Mercedes új Pay+ járműbe telepített fizetési rendszere, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók ujjlenyomatukkal fizessenek az autóban tankolásukért.

Bár már rengeteg helyen létezik olyan benzinkút, ahol nem kell a shopba bemenni ahhoz, hogy fizetnünk kelljen, a kútoszlopnál bankkártyával is könnyedén megtehetjük, ennek ellenére a Mercedes túlgondolta a dolgot. A Mastercarddal közösen kialakították a Mercedes Pay+ elnevezésű rendszert, ami biztonságos kétfaktoros biometrikus hitelesítéssel segít fizetni a benzinkutakon.

A fizetési rendszer elérhető lesz a 2020-tól gyártott járművekben, melyek MBUX infotainment rendszerrel rendelkeznek, ám első körben csak Németországban fog működni több mint 3600 töltőállomáson. Az autógyártó vállalat azonban a jövőben más európai országokra is kiterjesztené a technológiát. Az ujjlenyomatos fizetés nem csak tankolás esetén érhető el, hanem elektromos autó töltése esetén is.
3 hozzászólás

betyár

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Mekkora hülyeség..

válasz erre

Ronalddo

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Feleslegesnek tűnik...

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Így is úgy is ki kell szállni a töltéshez, nincsenek még robotok, úgyhogy tökmindegy.

válasz erre