Advertisement

Eredeti forgatókönyvekkel újít az HBO

2014. november 01.
4741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Óriási volt az érdeklődés az HBO pályázata iránt, amelyre 374 egyedi látásmódú alkotás érkezett.

A jelentkezőknek egy Magyarországon játszódó drámasorozat forgatókönyvét kellett elkészíteniük, amelyben egyéni hangon és különleges látásmóddal dolgoznak fel különböző témákat. A pályázók eredeti történetekkel jelentkeztek.

A 374 kidolgozott forgatókönyv-ötlet messze felülmúlta a várakozásokat, pedig a feladat cseppet sem volt egyszerű. A First Draft pályázat jelentkezőinek olyan, a mai Magyarországon játszódó heti folytatásos drámasorozat tervét kellett elkészítenie, amelyben szórakoztató történeteken keresztül mesélnek a bennünket körülvevő világról. Az egyedi látásmódot tükröző forgatókönyv kidolgozása mellett az első 30 vagy 60 perces epizód tervét is leadták a pályázók.

?A First Draft pályázatot azért írtuk ki, hogy minden forgatókönyvírás iránt érdeklődő magyar szerző megmutathassa tehetségét. Olyan alkotókat kerestünk, akik tisztában vannak a prémium tévésorozat-trendekkel, ugyanakkor nem szolgai módon követik azokat, hanem a saját látásmódjukat is képesek belevinni a történetekbe.? ? mondta el Krigler Gábor, az HBO hazai forgatókönyv-fejlesztésekért felelős kreatív producere.

A szakember azt is elárulta, hogy a pályázók között egyaránt vannak befutott filmes szakemberek és tehetséges pályakezdők. ?Óriási meglepetés volt számomra, hogy végül ennyi tervezet érkezett, ráadásul az 1 órás epizódok vannak többségben a kidolgozott sorozat részek között. Sok az olyan jelentkező, aki részt vett a forgatókönyvírók számára tartott szakmai rendezvényünkön, ahol a Társas játék és a Terápia forgatókönyvíróival beszélgethettek a sorozatírás műhelytitkairól.?

A pályázatnak nagy tétje van, hiszen a legjobbnak ítélt forgatókönyvek alkotói ajánlatot kapnak, hogy sorozattervüket továbbfejleszthessék a magyar HBO munkatársainak irányításával. A győztes személyéről az HBO saját gyártású részlegének munkatársai és egy általuk kiválasztott szakmai zsűri dönt, akik között olyan neves szakemberek találhatóak, mint Németh Gábor forgatókönyvíró. A végső eredményhirdetésre egyelőre még várni kell, a kiemelkedő mennyiségű beérkezett pályamű miatt a tervezett december helyett február 2-án derül ki, hogy ki kaphat lehetőséget forgatókönyv-tervének részletes kidolgozására.
Forrás: HBO Pressroom
nincs még hozzászólás