Engedély nélkül szkennelték be a statisztákat a Gladiátor 2. forgatása során

2023. október 16.
17.7281
csirkee profilja, adatai
csirkee
Jelenleg is tart még Hollywoodban a színészek sztrájkja, melynek egyik fontos pontja a mesterséges intelligencia használatának szigorúbb szabályozása, ugyanis egyre többször fordul elő, hogy a stúdiók engedély nélkül szkennelik be a statisztákat, majd később tömegjelenetekben felhasználják őket, ahogy a Gladiátor folytatásán is történt.

A Times of Malta magazinnak több statiszta is nyilatkozott, akik felháborodva mesélték, hogy a beleegyezésük nélkül szkennelték be őket, hogy a Gladiátor 2. későbbi tömegjeleneteiben fel tudják őket használni. A beszámolók szerint a nyár folyamán tízesével vitték a statisztákat egy fotófülkébe, hogy beszkennelhessék őket, ám arról nem kaptak tájékoztatást, hogy ez miért kell.

A legtöbb statisztának ezzel az a problémája, hogy nem tájékoztatták őket kellően jogaikról a mesterséges intelligenciával történő felhasználással kapcsolatban. Többen úgy vélik, hogy arcukat akár más filmekben is felhasználhatja a stúdió a későbbiekben anélkül, hogy erről tudnának. A Times of Malta állítólag megszerezte a Paramount stúdiótól a beleegyező nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy a Gladiátor film későbbi jelenteiben felhasználhatják a statiszták arcát, újraalkothatják őket, ám más filmekben már nem.
3 hozzászólás

Fikarc

9 hónapja, 2 hete és 5 napja

Kellemetlen.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 2 hete és 5 napja

Az kemény. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 2 hete és 5 napja

Én is kiakadnék az tuti. Ezért már dupla gázsi járna.

válasz erre