Eltűnik a ChatGPT egyik hangja, mert az túlságosan hasonlít Scarlett Johansson hangjára

2024. május 21.
14.5441
csirkee profilja, adatai
csirkee
A mesterséges intelligenciában élen járó vállalat alig egy hete jelentette be legújabb nagy nyelvi modelljét, a GPT-4o-t, mely natívan képes valós idejű, teljesen késleltetésmentes beszélgetést folytatni, ám az egyik női hang nagyon hasonlít a Marvel színésznőjére, ezért egyelőre felfüggesztik a használatát.

Az új GPT-4o mindenki számára ingyenesen érhető el és a következő hetekben válik elérhetővé szerte a világon, de van egy kis gond vele. Sokak szerint a Sky névre keresztelt női hang kísértetiesen hasonlít Scarlett Johansson hangjára. Az OpenAI szerint a ChatGPT elérhető hangjait egy öthónapos folyamat során választották ki és az említett hang egy színésznőé.

Scarlett Johansson egy 2013-as filmben, A nő-ben egy mesterséges intelligenciával rendelkező operációs rendszer hangját kölcsönözte és a színésznő szerint az OpenAI a beleegyezése nélkül másolta le a hangját. Sam Altman igazgató bevallotta, hogy kétszer is megkeresték a színésznőt egy ajánlattal, de ő elutasította azt. Ezek után Johansson jogi lépéseket fontolgat, ezért a vállalat úgy döntött, ideiglenesen kiveszik a hangot a ChatGPT-ből.
GPT-4o-t, mely natívan képes valós idejű, teljesen késleltetésmentes beszélgetést folytatni, ám az egyik női hang nagyon hasonlít a Marvel színésznőjére, ezért egyelőre felfüggesztik a használatát.'>
4 hozzászólás

inkognito

1 hónapja, 6 napja

Kellemetlen, de nyilván sok ember hangja hasonlíthat rá.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 6 napja

Mindig mindenki hangjára hasonlítani fog majd. röhögő smiley Ezt nem is értem.

válasz erre

XTomiX0029

1 hónapja, 6 napja

röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 6 napja

Nemár. röhögő smiley

válasz erre