Elon Musk titkosítaná a Twitteren az üzeneteket

2022. május 02.
47.2171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Mióta Elon Musk megvásárolta 44 milliárd dollárért a Twittert, folyamatosan jelen van az újabb fejleményekkel a témában, most például kijelentette, hogy a felhasználók adatvédelmi jogai mellett teljes mellszélességgel ki fog állni.

A világ leggazdagabb embere lehetővé akarja tenni, hogy a regisztrált tagoknak meglegyen az a lehetősége, hogy amennyiben akarják, titkosítani tudják a személyes írásaikat. Arról hosszú idő óta vita zajlik a virtuális érában, hogy hol van a határa az emberek privát szférájának, jelen esetben az üzenetváltásainak.

A CNN összegzője szerint a Twitteren végpontok közötti titkosítási módszert kell alkalmazni, mint a Signal vagy a különböző üzenetküldők, így tulajdonképpen senki nem tud majd kémkedni a privát anyagok között.

Ezzel pedig maga a kommunikáció csakis a feladó és a vevő között ingázna, semmilyen közvetítői szerepben nem tűnne fel a platform üzemeltetője. Ezt a titkosítási módszert egyébként a Zoom már 2020-ban eszközölte, a Meta pedig 2023-ra szeretné a alapértelmezett végponttól-végpontig zajló titkosítás bevezetését véghezvinni.
4 hozzászólás

techiii

2 éve, 4 hónapja

Megjött Elon aztán mindent rendbe rak.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 4 hónapja

Hát már éppen ideje.

válasz erre

TEchie

2 éve, 4 hónapja

Alapfunkciónak kéne lennie..

válasz erre

muki

2 éve, 4 hónapja

2022-ben azt hittem már nincs közösségi platform, ahol ez nem alap...

válasz erre