Elon Musk szerint 6 héten belül a Starship újra készen áll majd egy tesztre

2023. június 25.
16.1491
csirkee profilja, adatai
csirkee
Még április közepén hajtotta végre a SapceX hatalmas űrhajójának, a Starshipnek az első tesztrepülését, ami félig meddig sikeres volt, ugyanis felemelkedett a földről, ám egy idő után irányíthatatlanná vált, ezért végül felrobbantották, de hamarosan újra a magasba emelkedhet a világ legerősebb és legnagyobb űrrakétája.

Elon Musk, a SpaceX alapítója szombaton arról beszélt, hogy még további hat hétre van szüksége a csapatának ahhoz, hogy a Starship a magasba emelkedjen és lehetőleg sikeresen elhagyja a Földet. A szakemberek állítólag több száz változtatást eszközöltek a szerkezeten a siker érdekében, legutóbb a nyomáskiegyenlítő rendszerrel voltak gondok.

Amennyiben a Szövetségi Légiközlekedési Hatóság (FAA) is megadja az engedélyt a vállalatnak, úgy hamarosan egy újabb tesztkilövés veszi kezdetét. A múltkori kilövés során megsérült egy autó, továbbá több környezetvédő is panaszkodott a hatalmas rakéta negatív hatásai miatt, ami után nyomozás is indult a vállalat ellen.
tesztrepülését, ami félig meddig sikeres volt, ugyanis felemelkedett a földről, ám egy idő után irányíthatatlanná vált, ezért végül felrobbantották, de hamarosan újra a magasba emelkedhet a világ legerősebb és legnagyobb űrrakétája.'>
5 hozzászólás

petrovicsz

1 éve, 22 napja

Kíváncsi vagyok összejön e.

válasz erre

Porthos

1 éve, 23 napja

Na igen, ez a lényeg ami a végén is van: megkapják-e az engedélyt. Mert az az igazi probléma!

válasz erre

Levi87

1 éve, 23 napja

Hamar kikalapálták.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 24 napja

Elég gyorsan gatyába rázták a rendszert. mosolygó smiley

válasz erre

zender

1 éve, 24 napja

Reméljük ez jobban sül el. Vagy mi.. röhögő smiley

válasz erre