Elon Musk ellátogatott az auschwitzi haláltáborba az X-et ért antiszemita vádakat követően

2024. január 24.
10.6091
csirkee profilja, adatai
csirkee
A milliárdos üzletembert több vád is érte az elmúlt időszakban antiszemita megjegyzései miatt az X (korábban Twitter) platformon, ezért döntött végül úgy, hogy ellátogat a holokauszt egyik legmeghatározóbb helyéhez, az auschwitzi haláltáborba.

Elon Musk azt követően látogatott el az egykori haláltáborba, hogy heves bírálatok érték az X-en tett antiszemita bejegyzései miatt, amiért egyébként már bocsánatot is kért. Prominens zsidó vezetők felszólították Muskot, hogy saját szemével nézze meg a holokauszt egyik legszimbolikusabb helyszínét. Musk eleget is tett a felkérésnek, sőt még egy konferencián is részt vett, melyet az Európai Zsidó Szövetség szervezett.

A náci Németország a második világháború idején legalább 1,1 millió embert gyilkolt meg az auschwitzi haláltáborban a megszállt Lengyelországban. Elon Musk koszorút is elhelyezett a helyszínen és gyertyát is gyújtott, sőt még fiát is magával vitte. A korábbi antiszemita bejegyzése miatt több nagyvállalat, köztük az Apple, a Disney és az IBM is felfüggesztette hirdetéseit az X platformon.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja,

De legalább elment és bocsánatot kért. Ez már valami.

válasz erre

Porthos

3 hónapja,

Időnként nagyon képmutatónak tűnik nekem amúgy..

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 1 napja

Kis színészkedés.. jól tolja amúgy. mosolygó smiley

válasz erre