Elképesztő teljesítmény, Portugália hat napig megújuló energiával működött

2023. november 21.
20.7181
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az európai ország már régóta élen jár a megújuló energia hasznosításában és most egy egészen elképesztő rekordot sikerült elérniük, ugyanis hat napon keresztül több energiát termeltek megújuló energiaforrásokból, mint amennyit az egész országban elfogyasztottak.
 

Portugália 2026-ra 80%-ban csak megújuló energiát szeretne használni, és ehhez a célhoz egyre közelebb van az ország, hiszen tavaly például leállították az utolsó széntüzelésű erőművüket is. Most pedig csak megújuló energiával sikerült működniük október 31-én helyi idő szerint hajnali 4 óra és november 6-án reggel 9 óra között, ez idő alatt 1102 gigawattóra (GWh) megújuló energiát termeltek.

Ez az energia mennyiség több volt, mint amire az országnak szüksége volt, ugyanis az ipari és a háztartási fogyasztás 840 GWh volt. Portugália igazi példa lehet sokak számára, akik már nem először bizonyítják azt, hogy lehetséges csak megújuló energiával működni. Ám mindehhez sokat kell fejleszteni, az országban rengeteg nap- és szélerőmű található.
5 hozzászólás

Fikarc

3 hónapja, 1 hete

Be****ás! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete

Ejha, de komoly eredmény!

válasz erre

techiii

3 hónapja, 1 hete

Az szép teljesítmény.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Azért ez nagyon brutál!

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Na ez iszonyat menő!

válasz erre