Elképesztő fotót készített a NASA űrhajósa a sarki fényről, egyenesen az Űrállomásról

2023. március 02.
41.9201
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó űrhajósoknak nem mindennapi látványban lehetett részük a napokban, amikor egy erős napkitörést követően gyönyörű sarki fényjáték tárult eléjük az űrben, ahonnan Josh Cassada egy fotót is lőtt, amit közzétettek közösségi oldalán.

Az ISS nagyjából 400 km-re a Földtől kering pályáján, emiatt sokszor olyan perspektívából láthatnak különleges égi jelenségeket, melyeket mi, földiek sosem láthatunk. Josh Cassada űrhajós február 28-án készített egy lélegzetelállító fotót az aurórákról. Korábban természetesen más űrhajósok is le tudták fotózni ezt az égi jelenséget.

Mivel a Nap 11 éves ciklusának legaktívabb időszakához érkeztünk, ezért egyre gyakoribbak a látványos és erőteljes sarki fények a Földön - még hazánkban is halványan lehet őket látni egy-egy erős napkitörést követően. A minap például a EasyJet, Reykjavikból Manchesterbe tartó járatának utasai láthattak egy kis fényshowt, a pilótáknak köszönhetően, akik a géppel egy 360 fokos fordulatot is megtettek.

5 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete

De szép basszus!

válasz erre

betyár

3 hónapja, 1 hete

Komoly nagyon.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete

Brutál szép!

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

De gyönyörű!

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nem rossz.

válasz erre