Elindult az Amazon Kuiper internetszolgáltatása, két kísérleti műholdat állították pályára

2023. október 08.
14.4851
csirkee profilja, adatai
csirkee
Újabb vetélytársa akadt a SpaceX Starlink műholdas rendszerének, ugyanis a világ egyik legnagyobb e-kereskedelemmel foglalkozó vállalata is beszáll az üzletágba, az Amazon Kuiper pénteken Floridából indította el első két műholdas prototípusát, a cél pedig több ezer új műhold telepítése a jövőben.
 

Sokaknak megtetszett az, amit a SpaceX csinál, miszerint globális műholdrendszert épít alacsony Föld körüli pályán, mellyel könnyedén tud internetet biztosítani olyan helyeken is, ahol eddig ez nem valósulhatott meg. Kínának is tetszett az ötlet, ők is elkezdték kiépíteni a sajátjuk és a bizniszből az Amazon sem akart kimaradni.

Az Amazon 2019-ben jelentette be Kuiper rendszerének a kiépítését, melyre 10 millió dollárt szán. Az első két műholddal tesztelni fogják a technológiájukat, de a jövőben további 3236 műholdat szeretnének alacsony Föld körüli pályára állítani. A vállalat még nem árulta el, hogy mennyiért fogja a szolgáltatását adni, de becslések szerint olcsóbb lesz, mint a Starlink.
4 hozzászólás

Porthos

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Mennyivel jobb lenne, ha nem kapna minden vállalat ugyanarra külön külön engedélyt, hanem megkötnék, hogy közösen kell üzemeltetniük egyetlen rendszert....

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Roppant szomorú hogy ehhez ennyire teliszemetelik az űrt. szomorú smiley

válasz erre

Mordorer

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Újabb űrszemét, bravó.

válasz erre

petrovicsz

4 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nagy gáz lesz egyszer odafent, amiker ebből a sok kerengő ****ból kettő összetalálkozik.

válasz erre