Elhunyt Fritz Wepper színész, a Derrick tévésorozat nyomozója

2024. március 26.
31.9431
csirkee profilja, adatai
csirkee
A 82 éves német színész az elmúlt években egészségügyileg már nagyon rossz állapotban volt, ráadásul daganatot is diagnosztizáltak nála, végül megtagadta a kezeléseket és tegnap békésen elhunyt egy hospice házban, ahol vele volt felesége és fiatal lánya.

A népszerű Derrick című tévésorozatban tűnt fel Fritz Wepper, aki Harry Klein nyomozót alakította több mint húsz éven át 1974 és 1998 között összesen 281 epizódban. Wepper már egészen korán, tinédzserként elkezdett színészkedni, és szerencséjére nemzetközi karriert sikerült elérnie. Szerepelt többek között A híd című alkotásban, amiért Golden Globe-díjat kapott, valamint a Kabaréban is Liza Minnellivel.

A világhírt azonban egyértelműen a Derrick című sorozat hozta el a számára. Az elmúlt években visszavonultan élt, miután három éve daganatot diagnosztizáltak nála és hosszú kórházi kezelést követően 2022-ben térhetett haza. Tavaly elveszítette testvérét, ami nagyon megrendítette, beköltözött egy hospice házban, ahol végül békésen elhunyt.
5 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 1 napja

RIP! szomorú smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 napja

Nyugodjék békében! Mai napig szeretem nézni.

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 1 napja

Szerettem a sorozatot.

válasz erre

inkognito

2 hónapja, 2 napja

Szép időt élt meg.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 2 napja

Ohh bakker szomorú smiley

válasz erre