Elhunyt az Életrevalók című filmet ihlető francia arisztokrata

2023. június 03.
17.5561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Talán senkinek sem kell bemutatni a híres francia filmet, az Életrevalókat, mely egy megbénult párizsi arisztokrata és egy börtönviselt fekete férfi igaz történetének különös kapcsolatát dolgozta fel, az AFP francia hírügynökség még pénteken közölte, hogy 72 éves korában elhunyt Philippe Pozzo di Borgo, akiről a film szólt.

Eric Toledano, a film rendezője elárulta a hírügynökségnek, hogy az arisztokrata üzletember a marokkói Marrákesben halt meg csütörtök este. Philippe Pozzo di Borgo egy korzikai nemesi családból származott, aki a Champagne Pommery pezsgőház igazgatója volt. 1993-ban siklóernyőzés közben balesetet szenvedett, aminek következtében nyaktól lefelé lebénult.

A férfi a balesetet követően mély depresszióba esett, amiből egy fiatal, arab bevándorló, Abdel Yasmin Sellou segített kimászni. A történetet a 2001-ben megjelent Második nekifutás című regényében írta meg. 2011-ben adaptálták a történetet és világszerte óriási siker lett. Omar Sy a filmben nyújtott játékával elnyerte a legjobb férfi alakításért járó César-díjat.
2 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

RIP.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nyugodjon békében!

válasz erre