Elhunyt az Apollo-8 legénységének egykori tagja, William Anders

2024. június 08.
9.2151
csirkee profilja, adatai
csirkee
A mai napon érkezett a szomorú hír, miszerint kilencvenéves korában elhunyt egy repülőgép-baleset során az 1968-as Apollo-8 küldetés egyik legénységi tagja, William Anders, aki a világ egyik leghíresebb fotóját készítette anno a Földről, ami a "Földkelte" címet kapta.

William Anders, volt asztronauta egy kétszemélyes kisrepülőgépet vezetett, amikor tisztázatlan körülmények miatt a földbe csapódott. A repülőgépen egyedül utazott, más nem sérült meg. Az egykori asztronauta az 1968-as Apollo-8 küldetésen vett részt, ahol egy ikonikusnak számító fotót is készített a Földről. Később elárulta, hogy fentről olyan kicsinek és törékenynek látszott a bolygó, nem érti, miért háborúskodnak annyit egymással a lakói.

A küldetésen William mellett Frank Borman parancsnok és James Lovell parancsnoki modulpilóta vett részt. Az Apollo-8 történelmi jelentőséggel bír, ugyanis ekkor sikerült először megkerülni a Holdat. A Hold melletti elrepülésekor, éppen karácsony estéjén készítette William az "Earthrise" című űrfotót, melyen a Hold felszíne, valamint a távolban a Föld látható.


3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete

Isten nyugosztalja!

válasz erre

muki

1 hónapja, 1 hete

NYugodjék békében!

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

RIP.

válasz erre