Elhunyt az Adobe társalapítója, Dr. John Warnock

2023. augusztus 21.
22.8361
csirkee profilja, adatai
csirkee
82 éves korában hunyt el az Adobe társalapítója - jelentette be a vállalat, az amerikai informatikus, feltaláló és technológiai üzletember halálának okát nem közölték, ám 2017 óta már nem dolgozott a cégnél, korábban sokáig ő volt a vezérigazgató, majd később az igazgatótanács társelnöke volt.

Az Adobe vállalatot 1982-ben alapította Dr. John Warnock és Charles Geschke, miután otthagyták a Xeroxot. A cég alapítását követően 1984-ben megjelent első termékük, az Adobe Postscript leírónyelv, mely mérföldkőnek számított a számítógépes kiadványszerkesztésben. De szintén Warnock nevéhez fűződik a PDF dokumentumformátum megalkotása.

Az Adobe 1987-ben elindította a Photoshopot. Ezt követően kifejlesztette a PDF fájlformátumot, és olyan széles körben használt alkalmazásokat adott ki, mint az Illustrator, a Lightroom, a Premiere Pro és az After Effects. A cég másik társalapítója, Charles Geschke 2021-ben hunyt el. Warnock azon ritka vezérigazgatók egyike volt, akik magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkeztek. 1969-es doktori disszertációjában feltalálta a Warnock-algoritmust a rejtett felület meghatározására.
4 hozzászólás

Porthos

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

RIP. Köszi a fotosoppot!

válasz erre

Isten nyugosztalja!

válasz erre

Fikarc

1 éve,

RIP!

válasz erre

Ronalddo

1 éve,

Nyugodjon békében!

válasz erre