Elhunyt a legendás olasz színésznő, Gina Lollobrigida

2023. január 16.
56.2481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb hírek szerint 95 éves korában elhunyt a Golden Globe-díjas olasz színésznő, Gina Lollobrigida, aki karrierje során számtalan filmben kapott szerepet és férfiak milliói rajongtak érte, igazi mediterrán szépség volt, az '50-es és a '60-as évek szexszimbóluma volt.

Lollobrigida már egészen fiatalon elkezdett modellkedni és szépségversenyeken is részt vett, 1947-ben a Miss Italia versenyen a harmadik helyezést érte el. Hamar felfedezték tehetségét és számtalan európai film után 1953-ban, az Ördögi kör című mozifilmmel vált igazán híressé. Az '50-es években egymás után gyártotta a filmeket.

Olyan alkotásokban kapott szerepet, mint például a Salamon és Sába királynője, a Párizsi Notre-Dame és A világ legszebb asszonya. 1971-ben teljesen visszavonult a színészettől, ekkor kezdett el fotózni. Az elmúlt években nem szerepelt sokat a közéletben, az utolsó hetekben pedig egy klinikán ápolták már, de halálának pontos okát nem lehet tudni.

Nyugodjék békében!
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Isten nyugosztalja. Szüleim nagyon szerették, én nyilván kevésbé ismertem, viszont régi film szeretőként sokszor találkoztam vele.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nyugodjék békében!

válasz erre

Fikarc

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nyugodjon békében!

válasz erre

Tommy

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

RIP.

válasz erre