Elérhető a Tails 3.0 stabil verziója

2017. június 14.
4.2811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az online anonimitásért felelős Tails operációs rendszer legfrissebb verziójának fejlesztése véget ért, ezzel párhuzamosan pedig a csapat örömmel jelentette be, hogy elérhetővé vált és letölthető a stabil ISO képfájl.

A Linux közösség izgatottan várta a Tails 3.0 elkészültét, hiszen a Debian alapú disztribúció a még meg sem jelent Debian 9 Stretch alapjait használja, és amíg az nem jelenik meg, amire elvileg már csak pár napot kell várnunk, hiszen június 17-én esedékes a debütálás, legalább kiélvezhetjük a motorháztető alatt történt változásokat egy fork formájában.

Az újdonságról korábban már többször írtunk, utoljára éppen itt, de így a fejlesztés folyamán a legtöbb újdonságról már beszámoltunk, ennek ellenére érdemes megemlíteni, hogy a külcsínre is adtak a csapat tagjai, hiszen látványosabb boot és kikapcsolás effektek kerültek a szoftverbe.

A komponensek naprakésszé tétele mellett még fontos információ, hogy a Gnome 3-as asztali környezettel érkező Tails 3.0 mostantól nem támogatja a 32 bites hardvereket, így mindenképpen az újabb gépekre javasoljuk a telepítését.
1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 5 hónapja és 8 napja

Meg is nézem virtual boxban!

válasz erre