Elementary OS: Isis

2014. április 08.
9111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Elementary csapat a Luna kiadásával sem pihent meg a babérjain.

Elkezdték ugyanis csinálni az Isis névre keresztelt következő kiadást amiben rengetg finomhangolást végeztek el. A Wingpanel körüli bugok és egyéb kellemetlenségek is eltűnnek az Isiben, és az "Actionbar" sem lesz már bosszantó a jövőben. Továbbá a vezérlőpult megkapta az Online Accounts opciót is, ahol könnyedén társíthatjuk online életünket.

Ez leginkább azoknak lesz hasznos, akik aktívan használnak felhőt a munkában, mert a rendszer képes lesz szinkronizálni a mentett dolgainkat. No persze, ez nem nagy kunszt, inkább kényelmi funkció mint újdonság. Az Elementary mindig is az ésszerűségéről és szépségéről volt híres.

Az Androgeek csapat néhány tagja is aktívan részt vett/vesz az Isis bétájának a tesztelésében, hiszen nyilt titok, hogy páran köztünk évek óta ezt a rendszert használja munkára s szórakozásra egyaránt. A főbb változások, driveerek és egyéb kernel okosságok még nem láttak napvilágot (összesítve), de hamarosan erről is adunk egy részletes tájékoztatást. Az alábbi videóban meg lehet tekinteni, ahogy az Isis dolgozik és fut egy MacBook Air notebookon.

http://youtu.be/mzSPGkOyzW8

És mivel ma szűnik meg a Windows XP támogatottsága, így kapóra jöhet az Elementary mint fő rendszer. Igen, tudjuk ez nem Windows, de ettől eltekintve, egyszerű, gyors, stabil, biztonságos, és mindenre használható. A játékok futtatása sem probléma, persze a Play on Linux program segítségével, melynek listája napról napra bővül.

Hamarosan érkezünk a részletekkel.
nincs még hozzászólás