El kellett halasztani a mára tervezett űrsétát, meghibásodott az egyik szkafander

2024. június 24.
5.9461
csirkee profilja, adatai
csirkee
Immáron második alkalommal kellett elhalasztania a NASA-nak egy tervezett űrsétát a Nemzetközi Űrállomáson, miután kiderült, hogy az egyik szkafander meghibásodott, az űrruha hűtőegységében elkezdett szivárogni a víz, legközelebb július 2-án lesz lehetőség a karbantartásra.

Tracy Dyson és Matt Dominick űrhajósok múlthét csütörtökön hajtottak volna végre egy űrsétát, ám a NASA hirtelen bejelentette, hogy elmarad a szkafandereket érintő "kényelmetlenség" miatt, amit nem részleteztek. A mai napon ismét űrsétára készült a két űrhajós, ám amikor a szkafandereket leemelték a tápegységről, az egyik űrruha hibát jelzett.

A szkafanderek hűtőegységét úgy alakították ki, hogy a viselők kényelmes hőmérsékletet tartsanak munkavégzés közben. Mivel ez meghibásodott az egyik űrruhán, emiatt ismét el kellett halasztani az űrsétát. Az űrséta során egy hibás elektronikai dobozt akartak eltávolítani az űrállomás külső antennájából, de erre legközelebb csak július 2-án lesz lehetősége a csapatnak, mielőtt a Boeing Starliner űrkapszula visszaindulna a Földre.

3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hete és 5 napja

Majd kimennek holnap, na bumm. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 hete és 5 napja

Kihízta az arc. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 6 napja

Egyre több a kisebb nagyobb gond odafent.

válasz erre