Egyre népszerűtlenebb a Facebook a fiatalok körében

2022. augusztus 12.
23.4301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Már évek óta hanyatlik a Facebook népszerűsége, főleg a fiatalabb korosztály körében és mindezt most egy friss tanulmány is alátámasztja, ugyanis a Pew Research Center a tinédzserek - 13 és 17 év közötti - közösségi média szokásait vizsgálta.

A felmérésből kiderül, hogy a YouTube az egyik legtöbbet látogatott platform a tinik között, a megkérdezettek 95%-a rendszeresen használja a videómegosztó portált. A második legnépszerűbb közösségi média a TikTok, ugyanis 70%-uk rendszeresen használja, míg 16%-uk állandóan ezen lóg. 2014 óta a legnagyobb visszaesést a Facebook könyvelheti el, ugyanis akkoriban még a felhasználók 71%-a volt fiatal, ez az arány mára lecsökkent 32%-ra.

A Twitter szintén veszített a fiatal felhasználóiból, de csak minimálisan. A felmérésből az is kiderült, hogy a tinédzser fiúk nagyobb valószínűséggel használják a YouTube-ot, a Twitch-et és a Redditet, mint a tinédzser lányok, akik inkább a TikTok-ot, az Instagramot és a Snapchatet részesítik előnyben. A megkérdezett fiatalok 95%-a rendelkezik okostelefonnal, 90 százalékoknak van asztali számítógépe vagy laptopja, 80 százalékuknak pedig játékkonzolja.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 9 hónapja és 26 napja

Majd visszamennek, ha felnőnek. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 9 hónapja és 26 napja

Nagyon rövid ideig volt csak népszerű náluk, amíg apu anyu meg nem jelent...

válasz erre

inkognito

1 éve, 9 hónapja és 26 napja

Azért ez nagyon nagy visszaesés.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 9 hónapja és 26 napja

Nem csodálom, az az igazság.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 9 hónapja és 26 napja

Uhhhh 32% nagyon kevés! meglepett smiley

válasz erre