Egyre népszerűbbek hazánkban a streamingek, emiatt egyre többen mondják le televízió-előfizetésüket

2023. szeptember 21.
17.2621
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) évente végez reprezentatív felmérést a televíziós tartalomfogyasztás kapcsán, melynek legutóbbi vizsgálatából kiderült, hogy egyre népszerűbbek hazánkban a különböző streaming platformok, emiatt pedig sokan mondják le televízió-előfizetésüket.

A három legnépszerűbb streamingszolgáltató hazánkban a Netflix, az HBO Max és a Disney+, a háztartások 30, 21, illetve 14 százaléka használta ezeket a felületeket. A hazai felhasználók számára nagyon fontos volt a magyar nyelvű tartalom, illetve a magyar ügyfélszolgálat. A felmérésből kiderült, hogy a magasabb végzettségű, a jó anyagi helyzetben lévő, továbbá a fiatalabb háztartások sokkal nagyobb eséllyel veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

Mindeközben a klasszikus televíziós-előfizetések száma nagyot csökkent, a háztartások 12 százaléka nem nézett már egyáltalán televízióadást. Míg korábban hosszú ideig stabilan 3,7 millió körül volt a tévé-előfizetések száma, 2021 közepe óta ez folyamatosan csökken, negyedévente mintegy 20-30 ezer háztartás dönt úgy, hogy nincsen szüksége a hagyományos televíziózásra.
5 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Totál érthető, nulla értékelhető adás, reklámokkal telivert ezeréves filmek. Streaming meg egy király szórakozás, és már nem csak filmek vannak.

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Már csak az idősebbek vesznek tv előfizetést szerintem. Én pénzt biztos nem adnék ilyen rtl klub meg ilyen ****okért.

válasz erre

betyár

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem meglepő, egy 1,5 órás film minimum 3 órás a sok reklám miatt.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nem vagyok meglepve, nekem már 5 éve nincs tv előfizum.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Hát igen, ez a jövő. A kutya nem kívánscsi a 70% reklám 30% adás kombóra. Ráadásul a műsorok is olyanok hogy a hajam égnek áll.

válasz erre