Egyre közelebb van a Starship legújabb tesztrepülése

2023. szeptember 11.
18.4071
csirkee profilja, adatai
csirkee
A SpaceX és egyben a világ legnagyobb űrhajója a Starship, melynek első repülési tesztje idén áprilisban volt, ám sajnos nem végződött teljes sikerrel, ugyanis a magasba tudott emelkedni, de végül fel kellett robbantani - hamarosan ismét felemelkedhet, már az indítóálláson parkol.

Az áprilisi tesztrepülés során indítást követően a két fokozat nem tudott szétválni, a rakéta forogni kezdett, irányíthatatlanná vált, ezért felrobbantották az irányítóközpontból. Azóta eltelt néhány hónapban rengeteg módosítást hajtottak végre a szerkezeten és már néhány napja az indítóálláson pihen az űrhajó, hogy ismét a magasba emelkedjen.

Ám addig még be kell szereznie a felszálláshoz szükséges engedélyt a SpaceX-nek a hatóságoktól, akik 63 további módosítást még kérnek tőlük. Ráadásul az előző tesztrepülést követő vizsgálat sem zárult le, és egy környezetvédelmi csoport is pert indított a vállalat ellen. Elon Musk magán űrvállalata állítólag olyan kiegészítő eszközöket telepített az indítóálláshoz, melyek megakadályozhatják, hogy az élővilágban ismét kár keletkezzen.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 napja

Hát hajrá, repüljön az a Big Fuckin Rocket!

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 napja

Drukkolok nekik. Na nem mintha ezen múlna.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 napja

Most már csak sikerül!

válasz erre