Egy YouTuber egy sétáló Star Wars AT-AT robotot épített

2023. június 19.
4.3871
csirkee profilja, adatai
csirkee
Valószínűleg a legtöbb Star Wars rajongó már veszi is elő a bankkártyáját, hogy beszerezze ezt a különleges, 3D nyomtatással készült AT-AT robotot, mely tényleg úgy közlekedik, mint a filmben látott változat, ráadásul önállóan, ám ezt James Burton gépészmérnök készítette.

A Csillagok háborújából ismert űrhajók és különböző gépek a franchise meghatározó elemei, melyekből az évek alatt rengeteg féle játék készült kicsiknek és a felnőtteknek egyaránt. A híres AT-ATból (lépegető meghajtású páncélozott, csapatszállító terepjáró harci jármű) is több játék készült, ám egyik sem volt képes az önálló mozgásra, a nagy teste és hosszú lábai nagyon kiegyensúlyozatlanná teszik.

És itt jön a képbe James Burton, aki a gépészmérnöki tudását felhasználva egy olyan robotot épített különféle 3D nyomtatóval készült alkatrészekből, melyeknek köszönhetően az AT-AT robot képes önállóan lépegetni, ráadásul egészen ügyesen. A robot mindegyik lábát három szervomotor hajtja, és egy Arduino Mega 2560 kártya gondoskodik a parancsok végrehajtásáról. Az alkotó szerint ezt akár nagyobb változatban is el lehetne készíteni, valódi páncéllal, hogy be lehessen vetni.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

petrovicsz

6 hónapja, 2 napja

Be****ás!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 2 napja

Na ez menő!

válasz erre

Porthos

6 hónapja, 2 napja

Tök ügyes!

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 3 napja

Iszonyat menő!

válasz erre