Egy űrmisszió azt fogja vizsgálni, hogy javul-e a helyzet a klímaváltozás kapcsán

2021. november 08.
72.8731
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy új űrmisszió azt fogja mérni, mennyi hőt rejt a Föld légköre, hogy megvizsgálja, az emberiség tesz-e előrelépést az éghajlatváltozás legrosszabb hatásainak kezelésében - a TRUTHS elnevezésű missziót jelenleg az Európai Űrügynökség (ESA) és partnerei készítik elő.
 

Az úgynevezett földi energiamérleget fogja vizsgálni - a különbséget aközött, hogy mennyi energia érkezik a bolygóra a Napból, és mennyi verődik vissza a világűrbe.

Minél több hőt tart meg a Föld, annál melegebb lesz, és a veszélyes üvegházhatású gázok azok, amelyek megteremtik a feltételeket ahhoz, hogy a bolygó a beérkező hőből még többet fogjon be.

A TRUTHS küldetés, amelyet szerdán, azaz november 3-án mutattak be a skóciai Glasgowban, az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján (COP26), mércét állít majd fel a Föld éghajlati rendszerében bekövetkező változások észlelésére - áll az ESA közleményében. A küldetés egy műholdból áll, amely 2029-ben állhat pályára.

A küldetés létfontosságú szerepet fog játszani abban, hogy javuljon az éghajlatváltozás műholdas adatok segítségével történő nyomon követésének módja, és támogassa a globális nemzetek által a COP26 konferencián tárgyalt határozott éghajlatvédelmi intézkedéseket.
4 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 1 napja

A cél nemes, csak kissé előbb kellett volna.

válasz erre

betyár

10 hónapja, 1 napja

CharlieFirpo írta:
Nem fog. Miért javulna?
Azért nyilván fog javulni, hiszen sokan sok mindent tesznek érte.

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 2 napja

Nem fog. Miért javulna?

válasz erre

TEchie

10 hónapja, 2 napja

Na erre nagy szükség van.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink