Egy új tanulmány szerint a varázsgombák segítenek leszokni az alkoholról

2022. augusztus 28.
24.3851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A közelmúltban jelent meg a JAMA Psychiatry folyóiratban egy friss tanulmány, mely szerint a varázsgombákban található pszichoaktív anyag, az úgynevezett pszilocibin hatékony kezelést jelenthet az alkoholfogyasztási zavarok kezelésére.
 

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy a hallucinogén gombák segíthetnek a depresszió leküzdésében, most pedig állítólag a túlzott alkoholfogyasztás csökkentésében is a segítségünkre lehetnek a természetben előforduló varázsgombák. Az alkoholizmus az egyik legelterjedtebb függőséget okozó betegség, mely rengeteg országban okoz problémákat a mentális és a fizikai egészségben is.

A kutatás során a résztvevők 83%-nál már két pszilocibin (varázsgomba) adag után csökkent az alkoholfogyasztás, ami óriási eredmény. A "gyógyszert" szedő résztvevők csaknem fele teljesen abbahagyta az ivást a nyolc hónapig tartó kísérlet végeztével, míg a placebót kapók negyede hagyott fel az alkoholfogyasztással. Bár az eredmények ígéretesek, sajnos csak 93-an vettek részt a kísérleten, ami nagyon kicsi mintának számít, emiatt hamarosan egy 200 fős kísérletbe is belevágnak a kutatók.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 7 hónapja és 9 napja

De érdekes, sosem hittem volna! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 7 hónapja és 9 napja

Mindig is tudtam, hogy ezek a cuccok nem károsak. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

inkognito

1 éve, 7 hónapja és 9 napja

A varázsgomba nem okoz függőséget?

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 9 napja

Durva mi mindenre jó.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 7 hónapja és 10 napja

A drog jó. mosolygó smiley

válasz erre