Egy új kutatás szerint a rossz szexuális élet memóriaproblémákhoz vezethet

2023. június 02.
18.0241
csirkee profilja, adatai
csirkee
A kiegyensúlyozott és jó szexuális élet köztudottan jótékony hatással van a szervezetre és kihat több fontos agyi funkcióra is, ám most egy friss kutatás összefüggést talált a csökkenő szexuális elégedettség és a memóriaprobléma között, a középkorú és az idősebb férfiak körében.
Advertisement

Egy közelmúltban végzett tanulmány kimutatta, hogy azok a középkorú férfiak, akik életkoruk előrehaladtával csökkenő szexuális elégedettségről és erekciós problémákról számoltak be, azoknál nagyobb kognitív hanyatlást is tapasztaltak. A Penn State Egyetem tudósai által végzett kutatás során a csapat hozzáfért azokhoz az adatokhoz, amelyek lehetővé tették számukra, hogy nyomon kövessék az embereket az idő múlásával.

A csapat elemzésébe több mint 800 férfit vontak be, átlagéletkoruk 56 év volt a vizsgálat kezdetén. 12 éven keresztül több hullámban vizsgálták a memóriájukat, valamint kérdéseket tettek fel nekik szexuális életükkel kapcsolatban. Kiderült, azok a férfiak, akiknek szexuális élete az évek során hanyatlásnak indult, gyakran a memória romlását is tapasztalták. Azok a férfiak, akik merevedési zavarról számoltak be, a kognitív funkciók is rosszabbak voltak a vizsgálat kezdetén és a vizsgálat során.

A szerzők szerint eredményeik azt mutatják, hogy az idősebb férfiak hanyatló szexuális egészsége a memóriaproblémák korai figyelmeztető jele lehet. Ideális esetben ez azt is jelentheti, hogy az emberek segíthetnek megőrizni agyuk egészségét azáltal, hogy proaktívan foglalkoznak szexuális életükkel.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Porthos írta:
Nem emlékszem a cikk elejére, az baj? röhögő smiley
Én az utolsó sorra, lehet többet kéne hancúroznom. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem emlékszem a cikk elejére, az baj? röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát akkor ostor elő ma este! röhögő smiley

válasz erre