Egy új Hubble-fotón az Uránusz halványabbnak látszik, mint korábban

2023. március 26.
33.5751
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Hubble űrteleszkóp a közelmúltban friss fotókat készített az Uránuszról, melynek színe kissé megváltozott, mivel a bolygónak körülbelül 84 év kell ahhoz, hogy megkerülje a Napot, ezért az évszakok is sokkal lassabban változnak, aminek a szemtanúi lehetünk most.

A Hubble Uránuszról készült képeinek a legújabb gyűjteménye megmutatja, hogy milyen szélsőséges lehet az időjárás ezen a furcsa bolygón. Az első Uránusz-fotó, amelyet a Hubble csapat osztott meg, 2014-ben készült, hét évvel azután, hogy a bolygó az északi féltekén a tavaszi napéjegyenlőséget élte át. Akkoriban a bolygó halványkék színű volt, és több vihar is látható volt.

Az Uránusz legújabb fotóján, amelyet a Hubble 2022-ben készített, a kék bolygó északi féltekéjének egy része felett nagy, halvány köd van. A Hubble-csapat szerint ez a fehér folt egy megvastagodott fotokémiai homály, ami a bolygó északi pólusát jelzi. A tudósok még mindig nagyon keveset tudnak az Uránuszról, ezért is lenne jó, ha egy szondát lehetne a közelébe küldeni.

Egy új Hubble-fotón az Uránusz halványabbnak látszik, mint korábban - 2. kép

5 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 1 hete

De fura látvány!

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Be****ás!

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Rohadt menő így belelátni az űrbe. Mindig lenyűgöz.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Aztarohadt!!

válasz erre

techiii

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nagyon fura egy bolygó.

válasz erre