Egy tudós szerint hamarosan 1000 évig fogunk élni

2024. június 24.
5.9281
csirkee profilja, adatai
csirkee
Jelenleg is számtalan kutatás zajlik az öregedés terén, hogy az emberek tovább éljenek, Raymond Kurzweil futurista tudós úgy véli, már nem kell sokat várnunk arra, hogy eljöjjön az az idő, amikor az emberek akár 1000 évig is élni fognak, melynek kulcsa a nanorobotok lesznek.

Raymond Kurzweil The Singularity is Nearer című új könyvében sokat ír a nanotechnológiáról, mely véleménye szerint kulcsszerepet játszhat majd az emberi öregedés megállításában. A nanotechnológia ötvözi a biotechnológiát és a mesterséges intelligenciát, melyek segíthetnek abban, hogy az emberek akár 1000 évig is éljenek majd.

Ahogy idősödünk, a testünkben és sejtjeinkben elkezdenek felhalmozódni a hibák, melyek tovább szaporodnak és a legtöbb jelenlegi öregedésgátló terápia is igyekszik ezeket a hibákat csökkenteni. Mindez gyógyítható lesz majd a nanotechnológiával - állítja a tudós, aki elismeri, hogy előrejelzései jelenleg abszurdnak tűnhetnek, de úgy véli, hogy az orvosi nanorobotok fejlődése hamarosan segíteni fog az emberi öregedés kezelésében.

Minden emberi szervezetnek akár több száz milliárd nanorobotra is szüksége lehet a leépülő szervek helyreállításához a jövőben. Ám mindez egyelőre csak sci-fi, hiszen a mai technológia és tudomány még nem tart ezen a szinten, és az is kérdés, hogy a társadalom hogyan tudná fenntartani magát ennyi éven át.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hete és 6 napja

Ehh, milyen áron...

válasz erre

Mordorer

2 hete és 6 napja

Rohadt jó lenne, ez az élet nem sok mindenre elég.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 6 napja

Hát, én ezt már nem élem meg. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 hete és 6 napja

Én bírnám amúgy. röhögő smiley

válasz erre