Egy tanulmány szerint napi egy zacskó popcorn csökkentheti a demencia kockázatát

2023. november 26.
20.8381
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha minden nap filmezel, akkor érdemes egy zacskó popcornt is elfogyasztanod közben, ugyanis chicagói kutatók legfrissebb tanulmányukból kiderül, hogy akik több teljes kiőrlésű gabonát, például pattogatott kukoricát fogyasztanak, azoknál kisebb a kockázata annak, hogy időskorban demencia alakul ki náluk.
 

A demencia mai napig egy gyógyíthatatlan időskori betegség, ám egyre több tanulmány készül azzal kapcsolatban, hogyan lehetne legyőzni ezt a betegséget. A chicagói Rush Egyetem kutatói 3300 felnőttet követtek nyomon hat éven át és tesztelték a kogníciójukat. Azt találták, hogy azok, akik naponta legalább 84 g teljes kiőrlésű gabonát - például enyhén sózott pattogatott kukoricát, quinoát vagy gabonapelyhet - fogyasztottak, kisebb mértékben csökkentek a kognitív pontszámaik, mint azok, akik alig ettek ilyen ételeket.

A teljes kiőrlésű gabonák nagyon magas rosttartalmúak, ami lassítja a cukor felvételét a véráramba. Ez megakadályozza a cukorkiugrások kialakulását, amelyek elzáródást okozhatnak az artériákban, valamint gyulladást, ami növeli a demencia kockázatát. A kutatók nem biztosak abban, hogy a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása miért csökkenti a demencia kockázatát, de azt mondták, hogy ez összefüggésbe hozható azzal, hogyan segít szabályozni a vércukorszintet és elősegíti az egészséges bélműködést.
tanulmányukból kiderül, hogy akik több teljes kiőrlésű gabonát, például pattogatott kukoricát fogyasztanak, azoknál kisebb a kockázata annak, hogy időskorban demencia alakul ki náluk.'>
5 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 5 napja

Végre valami jó hír a témában! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 5 napja

Szívesen teszek mindennap az egészségem érdekében, ezen ne múljék. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Tommy

3 hónapja, 6 napja

Végre egy jó hír a nassoláshoz kapcsolódóan! röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 6 napja

Én már évek ót gyógyítom magam az esti filmek alatt ezek szerint. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 6 napja

De nagy! meglepett smiley

válasz erre